Life&style

Tko je prva dama Ukrajine? Olga i Volodimir znaju se još iz školskih dana, a zbog njega je odustala i od fakulteta

  • Prva dama Ukrajine, Olena Zelenska, ostala je u Ukrajini uz supruga Volodimira, a s njihovom se djecom nalazi u skloništu u Kijevu
  • Ona i Volodimir znaju se još iz školskih dana, a zbog njega je čak i odustala od fakulteta
  • Velika je zagovornica ljudskih prava i jednakosti spolova, a na svojim društvenim mrežama redovito poziva na zajedništvo i međusobnu pomoć u teškim ratnim trenucima 

Olena Zelenska prva je dama Ukrajine, a uz supruga Volodimira ostala je i tijekom napada na njihovu zemlju. Ukrajinu nema namjeru napustiti, a sada se s njihovom djecom nalazi u skloništu, kako pišu strani mediji.

Volodimir Zelenskij nekadašnji je glumac i komičar, a predsjednik je postao 2019. godine. Put prema mjestu čelnog čovjeka Ukrajine dijelio je s Olenom kojoj se život odjednom promijenio.

Olena je rođena 6. veljače 1978. godine, a nakon što je upisala fakultet, smjer arhitekture, shvatila je koliko joj leži pisanje. U konačnici je odlučila napraviti zaokret u karijeri i napustila svoj dotadašnji put. Ona je, baš kao i Volodimir, studirala na Građevinskom fakultetu Sveučilišta Kriyvyi Rih.

Ryan Reynolds i Blake Lively Možda vas zanima Blake Lively i Ryan Reynolds za sve donacije ukrajinskim izbjeglicama doniraju duplo, do milijun dolara Rubrika Stars Stars

Njih dvoje znali su se još iz škole, no nisu se službeno upoznali do fakulteta. Nakon što je Volodimir postao uspješni komičar, Olena je odlučila napustiti studij kako bi ga mogla pratiti na snimanjima. Unatoč prekidu školovanja, dokazala je da je svestrana, posvetila se pisanju, a uskoro postala scenaristica i producentica.

U vezi su bili osam godina prije no što su se vjenčali 6. rujna 2003. godine. Godinu dana kasnije rodila im se kći Oleksandra, a 2013. godine sin Kiril.

Kad je njezin suprug postao predsjednik, Olena je proglašena jednom od 100 najutjecajnijih osoba u Ukrajini, pojavivši se na 30. mjestu.

Osim toga, Olena se pokazala i kao uspješna konzultantica za imidž, osvojivši tu titulu kad je njezin suprug postao predsjednik. Uz to, bavi se i humanitarnim radom i pokušava riješiti razne društvene probleme pa je tako i glasna u borbi za ravnopravnost spolova.

"Neću danas paničariti ni plakati. Bit ću smirena i samouvjerena. Djeca me gledaju, ja ću stajati uz njih. I uz svog muža. I uz ukrajinski narod.", napisala je Olena na svome Instagramu nakon što su Rusi napali Ukrajinu. Sa svojom djecom, 17-godišnjom Oleksandrom i 9-godišnjim Kirilom ostala je u svojoj zemlji uz bok svome suprugu.

Možda vas zanima Koje svjetske zvijezde su osudile ruski napad na Ukrajinu, a tko se oglasio od naših Rubrika Stars Stars

Na društvenim mrežama nedavno je podijelila emotivnu fotografiju djetešca rođenog u skloništu u izuzetno teškim uvjetima tijekom ratnog stanja u Kijevu.

"Ovo se trebalo dogoditi u potpuno drugačijim uvjetima, pod mirnim nebom. To bi djeca trebala vidjeti", poručila je Olena. Pozvala je ukrajinski narod na ujedinjenje, podršku i međusobnu zaštitu kako bi pomogli jedni drugima u senzibilnim ratnim trenucima.

Photo: Shutterstock

Komentari 0