- Obožavamo mandarine i jako se veselimo kada nam stignu prvi jesenski plodovi
- Za dane kada poželiš guštati u njima na drugačiji način predlažemo ovaj slasni desert jer se topi u ustima, slastan i prepun okusa
- missGASTRO ima recept kako pripremiti najfiniji tiramisu od mandarina, ali i nekoliko savjeta za pripremu
Stigle su nam prve mandarine i pravi je grijeh ne isprobati ih u raznim oblicima. Ako ih obožavaš svježe, u ovom ćeš receptu uživati još i malo više – jer kombinira kremasti mascarpone i voljene piškote.
Obožavamo mandarine i jako se veselimo kada nam stignu prvi jesenski plodovi. No, za dane kada poželiš guštati u njima na drugačiji način predlažemo ovaj slasni desert jer se topi u ustima, slastan i prepun okusa.
Prije nabavke sastojaka svakako biraj velike i čvrste mandarine da ih možeš rezati i oguliti meso. Dobro je znati i da mascarpone pomiješan sa slatkim vrhnjem dodatno naglašava kremasti okus deserta. Na bijelu čokoladu ne trebamo uopće trošiti riječi, zar ne?
Na koncu, da bi mješavina mascarpone i vrhnja bila što prozračnija i pahuljasta, pripazi na sljedeće: mascarpone obavezno koristi na sobnoj temperaturi (inače će nastati grudice), a kremu hladnu (jer se neće stvrdnuti)!
Tiramisu od mandarina
Sastojci za 8 osoba:
-
600 g svježih ili 500 g mandarina iz kompota (limenka)
-
250 g sira mascarponea
-
40 g vanilin šećera
-
200 ml soka od naranče
-
250 ml slatkog vrhnja
-
200 g piškota
- 100 g bijele čokolade
Priprema:
-
Koristiš li svježe mandarine, oguli ih i izreži kriške čistog mesa između pregrada, dok one iz kompota samo ocijedi. Izmiksaj mascarpone s vanilin šećerom i 50 ml soka od naranče, a zatim umiješaj čvrsto tučeno slatko vrhnje.
- U malu vatrostalnu posudu složi polovicu piškota, pokapaj ih s malo soka i po njima složi 2/3 mandarina. Premaži ih s polovicom kreme od mascarponea.
- Potom gore složi ostatak piškota, ponovno ih navlaži sokom, prekrij ih preostalim voćem i po njima razmaži ostatak kreme. Tiramisu prekrij prozirnom folijom pa ga ostavi da odstoji 2 sata u hladnjaku.
- Po vrhu sitno naribaj bijelu čokoladu pa slasticu izreži na kriške i posluži na tanjurićima.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.