Life&style

Najbolji Netflixov film (prema mnogima) jednom nas je već prilično uznemirio, a sada stiže i nastavak!

Usprkos tome što smo prilično dobro upućeni u svijet zabave zahvaljujući svom poslu, ponekad čak i mi propustimo neku veliku objavu. Primjerice, sada je tek do nas stigla vijest da Netflix snima nastavak svog sjajnog originalnog filma "The Platform". Najveći svjetski streaming servis potvrdio je da stiže nastavak njihovog hit trilera još u svibnju 2023., a upravo se na internetu pojavila nova serija fotografija nastala tijekom snimanja nastavka. Mnogi smatraju da je "The Platform" najbolji Netflixov film ikada, ali odmah smo se sjetili uznemirenosti koju smo osjećali dok smo gledali prvi dio i ne znamo kako se osjećamo po pitanju toga da slijedi "part 2".

Možda vas zanima Film 'Velika ekskluziva' prikovao nas je za ekrane: što je prethodilo intervjuu koji je srušio princa Andrewa Rubrika Life&style Life&style

Zašto je “The Platform” jedan od onih Netflix filmova koji moraš pogledati?

"The Platform" je stigao na Netflix u ožujku 2020., u vrijeme kada nam izvora zabave kod kuće nikada nije bilo dovoljno, i brzo je postao najpopularniji španjolski film streaming servisa ikada. Ovo zasluženo priznanje drži i dan danas. Radnja filma smještena je u visokom vertikalnom zatvoru koji se sastoji od nepoznatog broja razina. Dva su zatvorenika dodijeljena svakoj razini. a izmjenjuju se na mjesečnoj bazi. Svaki dan platforma, koja je natovarena ekstravagantnom večerom dostojnom kraljeva, se spušta od samog vrha do dna zatvora. Zatvorenici imaju dvije minute da pojedu što je više moguće prije nego što se platforma pomakne kat niže. Ona je isprva bogata hranom, ali dok stigne do nižih razina, više nema ničega, što dovodi do toga da neki zatvorenici gladuju ili pribjegavaju očajničkim mjerama kako bi napunili svoje prazne želuce.

U filmu "The Platform", Iván Massagué glumi Gorenga, čovjeka koji se budi na 48. razini bez sjećanja na to kako je uopće došao u ovo distopijsko okruženje i suočava se s borbom za preživljavanje na ovom strašnom mjestu. Naravno, poput mnogih distopijskih trilera i ovaj sadrži skrivenu “struju” društvenih komentara, ali tu su i narativni obrati, nasilje i iznenađujuća količina crnog humora. “The Platform” je zaista nezaobilazan film na Netflixu.

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix

Film Stolen Možda vas zanima Pripremamo kokice jer na Netflix stiže najnoviji skandi triler 'Stolen', inspiriran stvarnim događajima Rubrika Life&style Life&style

Zašto “The Platform 2” možda neće biti toliko uspješan?

Najveća briga obožavatelja u vezi s filmom "The Platform 2" je to što, iako je kraj prvog filma namjerno dvosmislen, “The Platform” se već činio kao gotova priča. Međutim, dobra vijest je ta da će redatelj prvog filma, Galder Gaztelu-Urrutia, režirati i nastavak, a uvijek je dobar znak kada glavni kreativci ostanu prisutni i za drugi dio jer sugerira da Netflix nije forsirao nastavak protiv želja redatelja. Također, znamo da će Hovik Keuchkerian i Milena Smit biti novi dodaci glumačkoj postavi. 

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix

Filmu “The Platform 2” pristupit ćemo s opreznim optimizmom. Nikad se ne zna, možda će mnogima omiljeni Netflix film dobiti dostojan nastavak. Za sada Netflix nije potvrdio datum izlaska za "The Platform 2", ali očekuje se da će se pojaviti kasnije ove godine.

Film Kinds of Kindness Možda vas zanima Rasplesana oskarovka Emma Stone opet briljira u traileru za sljedeći film Yorgosa Lanthimosa Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix

Komentari 0