Life&style
Serija Ted Lasso

'Ted Lasso' je s 20 nominacija za Emmy poharao sve kategorije za humoristične serije. Kome se još smiješe nagrade?

  • Nominacije za prestižnu nagradu Emmy za najbolja televizijska ostvarenja objavljene su jučer
  • Serije poput “Euphorije”, “Stranger Things” i “White Lotus” su sve među prepoznatim televizijskim dramama koje će konkurirati na ovogodišnjoj dodjeli
  • No, globalni fenomen, serija “Ted Lasso” s 20 nominacija je drugu godinu zaredom najnominiranija humoristična serija

Nominacije za 74. dodjelu nagrada Emmy jučer su na virtualnoj live ceremoniji objavili glumac, JB Smoove, glumica, Melissa Fumero i izvršni direktor Television Academy, Frank Scherma.

Serija koja prednjači po nominacijama te ih je prikupila čak 25, je “Nasljeđe”, dok ju slijedi “Ted Lasso” s također dojmljivih 20 nominacija. I ostale hit serije poput “Euphorije”, “Only Murders in the Building” i “Stranger Thinks” također su se našle među nominiranima. Dobitnici ovogodišnjih nagrada Emmy bit će proglašeni 12. rujna.

serija Ted Lasso | Autor: Instagram Instagram humoristična serija "Ted Lasso"

“Ted Lasso” ipak je pokorila svu konkurenciju u kategoriji humorističnih serija te je tako ova super zabavna serija i nakon druge sezone dobila potvrdu kvalitete koja ne pada s novim sezonama. U kategoriji za najbolju humorističnu seriju, uz “Ted Lasso”, nominirane su “Abbott Elementary”, “Barry”, “Bez oduševljenja, molim!”, “Hacks”, “The Marvelous Mrs. Maisel”, “Only Murders in the Building”, “What We Do in the Shadows”. Jason Sudeikis za glavnu je ulogu i u kategoriji glavnog glumca u humorističnoj seriji, čak tri glumice iz "Teda Lassa" imaju nominacije za najpolju sporednu ulogu: Sarah Niles, Juno Temple i Hannah Waddingham, kao i tri glumca za sporednu ulogu: Brett Goldstein, Toheeb Jimoh i Nick Mohammed. Serija je nominirama i u obje, kategorije za gostujućeg glumca, nekoliko puta.

‘Ted Lasso’, humoristična je serija koja je prošle godine osvojila 7 nagrada Emmy, a ove godine su nominirani za čak 20 Emmyja, među ostalim za najbolju humorističnu seriju i najbolju glavnu mušku ulogu u humorističnoj seriji.

Ova zabavna, feel-good komedija priča je o treneru američkog nogometa, Tedu Lassu, kojeg je utjelovio Jason Sudeikis, koji slučajno postaje trener engleskog prvoligaša AFC Richmond. Do neobične situacije dolazi urnebesnim zapletom. AFC Richmond dobiva novu vlasnicu (koju igra Hannah Waddingham), koja je klub dobila u brakorazvodnoj parnici. I ovo nije bila samo podjela imovine, bivšm je suprugu otela njegovu "bebicu", nogometni klub koji mu život znači. Želeći mu napakostiti i uništiti klub angažira trenera američkog nogometa koji nema pojma o nogometu. No, s vremenom njegov angažman ipak se pokaže dobrim potezom.

Ted Lasso lik je pun optimizma i dobrote koji svojom zaraznom energijom osvaja sve oko sebe, a cijela serija šalje pozitivnu poruku dobrote. Iako se radnja vrti oko nogometnog kluba, u središtu su ipak međuljudski odnosi i problemi s kojima se svi susreću, otvorena komunikacija te slobodno pokazivanje emocija uz veliku dozu humora, što ovaj sitcom čini posebnim.

Uz glavnog trenera Teda Lassa, tu su i trener Beard, kojeg glumi Brendan Hunt, kapetan tima Roy Kent, u čijoj je ulozi Brett Goldstein te vlasnica AFC Richmonda Rebecca Welton, koju igra Hannah Waddingham.

Ova simpatična humoristična serija ispunjena iskrenim prikazima dobrote i nepopravljivim optimizmom u dvije sezone sigurno će ti donijeti pravo opuštanje i odličnu zabavu, a i treća sezona već se snima. Oduševila je gledatelje diljem svijeta, a za gledanje je dostupna na streaming platformi Apple TV+. Inače, Apple je s ukupno 52 nominacije drugu godinu zaredom najuspješnija streaming platforma. 

Možda vas zanima 6 serija koje se u srpnju isplati pogledati na Netflixu i HBO-u Rubrika Life&style Life&style

Inače, po ukupnom broju nominacija ove godine predvodi HBO-ova dramska serija “Succession” s 25 nominacija za 74. Emmyje po redu.

Ostale (najvažnije) nominacije za ovogodišnje Emmyje:

U kategoriji najbolje glumice u humorističnoj seriji nominirane su:

Rachel Brosnahan, "The Marvelous Mrs. Maisel"
Quinta Brunson, "Abbott Elementary"
Kaley Cuoco, "Stjuardesa"
Elle Fanning, "The Great"
Issa Rae, "Insecure"
Jean Smart, "Hacks"

U kategoriji najboljeg glumca u humorističnoj seriji nominirani su:

Donald Glover, "Atlanta"
Bill Hader, "Barry"
Nicholas Hoult, "The Great"
Steve Martin, "Only Murders in the Building"
Martin Short, "Only Murders in the Building"
Jason Sudeikis, "Ted Lasso"

Serije nominirane za najbolju dramsku seriju su: 

“Better Call Saul”
"Euphoria“
"Ozark"
"Severance"
"Squid Game"
"Stranger Things"
"Nasljeđe" 
"Yellowjackets“

Za glavnu glumicu u dramskoj seriji nominaciju su dobile:

Jodie Comer, "Killing Eve"
Laura Linney, "Ozark"
Melanie Lynskey, "Yellowjackets"
Sandra Oh, "Killing Eve"
Reese Witherspoon, "The Morning Show"
Zendaya, "Euphoria"

U kategoriji glavnog glumca u dramskoj seriji nominirani su:

Jason Bateman, "Ozark"
Brian Cox, "Succession"
Lee Jung-jae, "Squid Game"
Bob Odenkirk, "Better Call Saul"
Adam Scott, "Severance"
Jeremy Strong, "Succession"

Photo: Pr/Joško Herceg

Komentari 0