Life&style
Taylor Swift

Taylor Swift sada je službeno ušla na 'Forbesovu listu milijardera', a još je impresivnije kako je dospjela tamo

  • Taylor Swift je sada i službeno milijarderka!
  • Premda je pjevačica tehnički skupila 10-znamenkasti iznos neto zarade još u listopadu 2023. godine, to nije službeno sve dok se ne objavi na Forbesovoj listi
  • Swift se sada našla na 14. mjestu liste celeba s bogatstvom od 1,1 milijarde dolara (1.013.215.500,00 eura)

Časopis „Forbes“ objavio je svoju novu godišnju listu milijardera, uključujući podlistu za zabavljače/medijske osobe, na kojoj je Taylor Swift na 14. mjestu (zapravo na dnu), s 1,1 milijardom dolara uz svoje ime. Ona stoji iza nekolicine producenata/redatelja i sportaša/mogula, kao i Oprah, Jay-Z-ja, Rihanne i Kim Kardashian. 

U članku se navodi da je Swift prva i za sada jedina glazbenica koja je postigla ovaj uspjeh „isključivo od zarade od svoje glazbe i nastupa“, za razliku od, recimo, Rihanninog prihoda, koji dolazi uglavnom od njezine linije šminke i donjeg rublja. (Swift također prodaje raznu robu i nekada je imala svoj parfem, ali vrijednost njezine imovine ne proizlazi iz toga...).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Karijera i privatni život u uzlaznoj su putanji

Swift je imala unosnu 2023. godinu, velikim dijelom zahvaljujući svojoj rekordnoj turneji „Eras Tour“, koja je postala prva turneja u povijesti koja je zaradila više od milijardu dolara. Globalni nastupi, za koje tvrde iz „Forbesa“ da čine otprilike 45% neto vrijednosti pjevačice, zaradilo je 1,04 milijarde dolara u 2023. od 4,35 milijuna prodanih ulaznica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Koncerti u SAD-u dodali su procijenjenih 4,3 milijarde dolara bruto domaćem proizvodu zemlje u 2023. godini, izvijestio je Bloomberg u listopadu.

Koncertni film o turneji, „Taylor Swift: The Eras Tour“, imao je zaradu od 92,8 milijuna dolara. Za nekoliko dana postao je koncertni film s najvećom zaradom ikada u Sjevernoj Americi, ne računajući inflaciju.

Elle Fanning Možda vas zanima 'Curtain bob' frizura Elle Fanning najcool je proljetna nadogradnja trenda za ovu popularnu kratku frizuru Rubrika Beauty Beauty

Sve veći glazbeni katalog pjevačice također je pridodan njenom bogatstvu. Swift je 2019. objavila „Lover“, prvi album čija prava je posjedovala isključivo ona nakon što je Scooter Braun kupio mastere od njezinih prvih šest albuma putem akvizicije Big Machine Label Group. Od tada je Swift ponovno izdala četiri „Taylor's Version“ izdanja tih albuma, uključujući „1989“, „Fearless“, „Red“ i „Speak Now“.

Nakon svojih prvih šest albuma, potpisala je unosan distribucijski ugovor s Universal Music (Group), koji joj je dao novčanu kontrolu nad svojim radom. To je nešto što vrlo malo umjetnika ima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

U međuvremenu, njezin ljubavni život također ide uzlaznom putanjom. Ona i njen dragi Travis Kelce očito imaju dobru vezu… Baš nas zanima što nam još sve sprema megapopularna pjevačica.  

Možda vas zanima Otiđeš gledati dečka na SuperBowl, a stvoriš novi trend manikure, to može samo Taylor Swift Rubrika Beauty Beauty
Photo: Profimedia
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    bogaaaataaa