Life&style

Talijani luduju za njim: evo zašto je ovo piće sve popularnije i na našim prostorima

  • Talijani su poznati u svijetu kao nacija koja zna uživati u gastronomiji i lagodnom načinu života.
  • Možemo reći kako su poznatu uzrečicu „Dolce far niente“ ili u prijevodu „dokolicu“ brendirali i pretvorili u zaštitni znak koji opisuje njihov mentalitet.
  • Jedan od tih svakodnevnih trenutaka koji im omogućuje opuštanje od dnevnih obveza druženje je uz čašicu omiljenog prosecca i finih zalogaja, popularni aperitivo.

Svi koji su barem jednom bili u Italiji sigurno su primijetili kako su terase barova između 19 i 21 sat pune ljudi koji pijuckaju pjenušava pića u velikim staklenim čašama, smiju se, druže i grickaju komadiće parmezana. Riječ je o popularnom aperitivu koji Talijanima služi kao vrijeme između posla i večere u kojem se opuštaju i druže s prijateljima, kolegama ili obitelji. 

Jedno od najpopularnijih pića na aperitivu svakako je i poznati talijanski pjenušac prosecco koji se proizvodi na brežuljcima oko gradića Conegliano Valdobbiadene te u cijeloj regiji Veneto.

 | Autor: Pr/ Iskon Pr/ Iskon

Od 2018. godine Freixenet u svojem portfelju ima talijanski Prosecco DOC i DOCG te Italian Rose. Freixenet Prosecco proizvodi se od sorte grožđa glera, sekundarnom fermentacijom „charmat“ sazrijevanja u tankovima, a odlikuju ga svježina i umjereni mjehurići. Freixenet Prosecco oduševit će svojim laganim citrusnim notama i okusom reske jabuke koji ostavlja na nepcima te je izvrstan za aperitivo, kao lagani uvod u večer. 

Freixenet Italian Rose pak je pjenušavo vino spravljeno od dviju vrsta grožđa – glera i pinot noira, koji mu daje lijepu ružičastu boju, specifičan je po svojoj svježini, okusu crvenih bobica i laganome cvjetnome mirisu.
Freixenet Prosecco DOC i Freixenet Italian Rose pakirani su u raskošne „dijamantne boce“ te svojim izgledom, okusom i mirisom prenose ozračje kultnog talijanskog filma „La Dolce Vita“. 

 | Autor: Pr/ Iskon Pr/ Iskon

Ako se odlučite kod kuće pripremiti aperitivo, uz Freixenet Prosecco servirajte dinju i pršut, a uz Italian Rose svježe jagode. Odvojite malo vremena za sebe, opustite se i uživajte odgovorno uz najpoznatije talijanske mjehuriće.

 

Photo: Pr/ Iskon

Komentari 0