Life&style

Tajne zdravih i njegovanih noktiju

Otkrijte kako svakodnevno možete poboljšati izgled i kvalitetu vaših noktiju kod kuće

I vi možete imati njegovane ruke i savršenu manikuru. Sve sastojke za sjajne, zaglađene i zdrave nokte sigurno imate u svom domu. Isprobajte ih!

1. Jedite hranu bogatu proteinima
Nokti se sastoje od proteina, pa je važno jesti hranu bogatu bjelančevinama poput jaja i mesa. Za brži rast i čvrstoću korisni će biti i proteinski napici s dodatkom vitamina D.

2. Trljajte češnjak
Prepolovite češanj češnjaka, pa polovicama dobro protrljajte površine noktiju. Sokovi iz ovog luka ubrzat će rast noktiju.

3. Obavezni vazelin
Ručno pranje posuđa s jakim kemijskim deterdžentima uništit će vaše nokte. Treba li uopće istaknuti da su rukavice apsolutni imperativ prilikom pranja? Rast potaknite redovitim sječenjem noktiju, a prije spavanja obavezno nanesite vazelin na cijelu površinu nokta i okolnu kožicu.

 | Autor: Getty Images Getty Images

4. Nezaobilazno maslinovo ulje
Suhi nokti lakše se lome. Osigurajte njihovu elastičnost i vlažnost s tek nekoliko kapi maslinovog ulja! U slučaju jake isušenosti nanesite ih na površinu nokta svakih nekoliko sati dok ne primijetite promjenu.

5. Čitajte deklaracije
Izbjegavajte lakove za nokte koji sadrže štetne kemijske supstance kao što su sulfonamidi, tolueni i formaldehidi, jer oni narušavaju prirodnu ravnotežu. Umjesto toga, posegnite za prirodnim preparatima za uljepšavanje.

Photo: Getty Images

Komentari 0