Life&style

Otkrili su tajna vrata u domu kraljice Elizabete, pogledaj gdje vodi tajanstveni prolaz

  • Tko nije maštao da živi u palači okružen svim tim raskošnim i nepreglednim prostorijama?
  • No, sudeći prema Buckinghamskoj palači, mogle bismo računati i na uzbudljive tajne prolaze koja skrivaju tajna vrata 
  • Baš jedan takav tajni prolaz koji koristi kraljice Elizabeta II. otkriven je javnosti, pogledaj

Dvorci palače, kraljice, princeze…sigurno si barem kao dijete zamišljala da živiš na nekom dvorcu ili u palači. Oni kojima je ta pomisao još uvijek privlačna mogu se inspirirati stvarnim palačama koji su i danas više nego u upotrebi, poput Buckinghamske palače, doma britanske kraljevske obitelji. Luksuzni namještaj, raskošni dekor, prostrane dvorane različitih namjena…sve to sadrži jedna palača, ali i tajna vrata koja vode u još tajanstvenije prolaze. Jedna takva koja koristi kraljica Elizabeta II. i više nisu tajna. Javnosti su otkrivena u emisiji Good Morning Britain, a otvorila je ih je voditeljica Kate Garraway. 

Možda vas zanima Iako kraljica Elizabeta ima osobnog kuhara, ne možemo zamisliti da baš nikada nije probala ovo jelo Rubrika Life&style Life&style

Tajna vrata koja otkrivaju prolaz do privatnog apartmana kraljice Elizabete skrivena su iza velikog ogledala i komode na kojoj se nalaze zlatni svijećnjaci. Međutim, potrebno je uz manji napor povući ovo masivno ogledalo s komodom u prostoriji White Drawing Room gdje kraljice često dočekuje goste, pozira za obiteljske kraljevske portrete ili snima svoju blagdanske čestitke i otvara se jedna čuvana tajna palače.  

Možda vas zanima Ako je dobar kraljici, dobar je i nama! Moramo probati citrusni džin s travama koji je lansirala Elizabeta II. Rubrika Life&style Life&style

Tajni prolaz, kako je objasnila kustosica za kraljevsku zbirku Anna Reynolds, kraljici služi kao prečac do privatnog apartmana kako bi bila brža i izbjegla susrete s ljudima dok se pojavljuje na zakazanom događaju. 

Kako izgledaju tajna vrata možeš pogledati u priloženom videu. 

No, ne nije to jedini tajni prolaz u kraljevskoj rezidenciji. Britanska novinarka Fiona Bruce otkrila je jedan u uredu u dvorcu Windsor. Ovaj prolaz, međutim, datira iz srednjeg vijeka kada su britanske trupe oslanjale na brze izlaske iz dvorca ukoliko bi se isti našao pod opsadom. 

Photo: Shutterstock

Komentari 0