Life&style

Svijeće – idealni detalji za vaš dom

Plam svijeće oduvijek je privlačio slikare, umjetnike, ali i dizajnere interijera. Topla svjetlost koju svijeća proizvodi idealna je za postizanje romantične atmosfere.

Niti jedan detalj nije toliko praktičan, univerzalan i jeftin kao što su to svijeće. Pošto dolaze u bezbroj oblika, boja i uzoraka, ali i mirisa, pristupačne su svakom budžetu i stilu uređenje. Bez obzira radi li se o svijeći s dizajnerskim potpisom i mirisom parfema ili pak običnoj svijeći od pčelinjeg voska, jasno je zašto ih volimo.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Svijeće su dugo vremena bile zaboravljene i spremljene po strani. Nakon uvođenja električne struje u većinu domova, svijeće su bile nužno zlo i korištene su samo tijekom nestanka struje ili pak za posebne romantične trenutke. Danas se svijeće koriste svakodnevno, prije svega za postizanje atmosfere.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Kako odabrati svijeće?

Pošto dolaze u nebrojeno mnogo varijanti, svijeće će lako oplemeniti svaki interijer. Možete odabrati svijeću prema dominantnoj boji u sobi i kombinirati svijeće različitih debljina, visina i nijansi. Druga opcija je biranje kontrastne boje za svijeće. U rustikalnim i klasičnim interijerima fantastično će izgledati svijeće od prirodnog pčelinjeg voska s uzorkom saća ili pak klasične debele svijeće bijele boje. Moderne interijere oplemenit će modernističke svijete koje se poigravaju svojom vlastitom jednostavnošću. Mali studentski stanovi i sobe zablistat će uz pomoć strateški položenih lučica.

 | Autor:

Svijeće možete dekorirati na najrazličitije načine od kojih je najjednostavniji – stavljanje u svijećnjak. Razmišljate li izvan okvira, otvorit će se cijeli niz opcija. Možete postaviti više svijeća iste boje, a različite veličine jednu do druge. Isto tako, možete svijeće posložiti na pladanj i ukrasiti kamenčićima, cvijećem ili ukrasnim pijeskom.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0