Life&style

Svi pričaju o ovom mobitelu zbog super povoljne cijene. Imam ga i koristim - isplati li se kupiti ga?

  • Očajno mi je trebao novi mobitel, a onda me jedan dan na stolu dočekao on - novi Honor Magic4 Lite!
  • U posljednjih desetak dana koliko ga koristim zaista se pokazao genijalnim, a posebno su me oduševili elegantan dizajn i tanki okvir, velika memorija i izdržljiva baterija
  • Ako preferiraš androide, uvijek ti nedostaje memorije za sve tvoje slike i videe i voliš satima pričati na telefon s frendicom, vjeruj mi na riječ - ovaj te ljepotan neće razočarati

Za brend Honor čula sam otprilike krajem 2020. kad ga je Huawei odlučio prodati konzorciju Shenzhen Zhixin New Information Technology Co. Znala sam da Honor mobitele krasi titula uređaja s odličnim omjerom cijene i kvalitete, da imaju lijep, moderan dizajn i odličnu kameru za sve te silne selfieje koje opalim kad se spremam s curama na piće. Tu otprilike završava moje znanje o Honor mobitelima. 

 | Autor:

Onda se dogodila situacija da je frendica prije nekoliko mjeseci od muža za poklon dobila Honor 50 i prvo što sam primijetila (osim činjenice da ju je muž razveselio genijalnim poklonom, a mojem to nije palo na pamet) bili su elegantan dizajn i primamljiva metalik plava boja. Tupila sam mužu o tom mobitelu tjednima nakon toga, jer moj tadašnji mobitel nije bio neka sreća. Tad sam općenito puno više pažnje pridala Honoru kao brendu i istražila prednosti Honor mobitela. Ali brzo sam se pomirila s tim da ću biti osuđena na staru krntiju od mobitela dokle god pokazuje znakove života. 

A onda je nedavno došao moj rođendan, i imala sam što vidjeti. Na stolu me dočekala kutijica s mašnom, a u njoj novi Honor Magic4 Lite koji je prije nekoliko dana stigao u Hrvatsku. Nisam mogla vjerovati! Muž se ipak sjetio koliko sam bila oduševljena Honorom, a moje gunđanje se na koncu isplatilo! 

 | Autor:

Tanki FullView zaslon i trostruku kameru ne možeš ne voljeti

Honor Magic4 Lite koristim sad već desetak dana i ono što mogu reći je da je zaista odličan mobitel za žene. Osim predivnog dizajna i tankog i uskog okvira, oduševilo me to što je lagan u ruci (struktura mobitela je tanka samo 8,05 mm, a teži tek 189 grama), a zahvaljujući dimenzijama od 166 x 75.8 x 8 6.54 mm na njemu je vrlo jednostavno tipkati poruke palcem dok ga držim u istoj ruci. To je posebno korisno dok jednom rukom miješam ručak, a drugom tipkam poruku frendici, na sva zvona hvaleći muža koji mi je kupio novi mobitel, znajući da je frendica za rođendan dobila usisavač. 

No, šalu na stranu. Honor Magic4 Lite će te oduševiti svojim FullView zaslonom, koji podržava visoku razlučivost od 2388x1080 piksela i 16,7 milijuna boja. Uz poboljšane performanse i glatke prikaze, Honor Magic4 Lite podržava brzinu osvježavanja zaslona od 120 Hz. 

 | Autor:

Glavna odlika ovog Honor ljepotana je trostruka kamera s glavnim čipom od 48 MP, a sadrži i bokeh kameru, makro kameru s 2M senzorima te LED bljeskalicu. Također podržava snimanje videozapisa od 1080p, razlučivosti 1920x1080 piksela. Opremljen je i dual view snimanjem koje omogućuje istovremeno snimanje dvije različite perspektive pomoću prednje i stražnje kamere.

Konačno mogu čuvati hrpu uspomena u mobitelu

Druga stvar koja me oborila s nogu je unutarnja memorija od 128 GB. Konačno mogu imati hrpu albuma koje sam selektirala po kategorijama Recepti, Odjeća, Šminka, Interijeri... bez da mi mobitel svako malo zablokirala zbog zakrčenosti fotografijama koje svako malo moram brisati u nedostatku memorije. Ne mogu ni opisati koliko sam sretna zbog toga. To su te male stvari koje čine ogromnu razliku.

 | Autor:

S druge strane, Honor RAM Turbo (8GB+2GB) tehnologija dio flash memorije premješta u RAM, što znači da se 8 GB RAM-a može povećati na 10 GB. Ova tehnologija proširuje RAM pohranu komprimiranjem pozadinskih aplikacija i sprječava ubijanje pozadinskih procesa kada korisnici mijenjaju aplikacije, osiguravajući korisnicima da mogu primiti videopoziv i napisati poruku, a aplikacije će i dalje raditi u pozadini.

Baterija koja traje i traje i traje...

Treća, ali ne i najmanje važna stvar zbog koje je Honor Magic4 Lite osvojio moje srce je izdržljivost baterije. S baterijama kapaciteta 4800 mAh, Honor Magic4 Lite isporučuje do 16,8 sati pregledavanja društvenih mreža, 12,8 sati korištenja video aplikacija ili 25,6 sati poziva, sve s jednim punjenjem. Uređaj podržava tehnologiju 66W Wired Honor SuperCharge, koja može napuniti uređaj od 0 do 50% u samo 15 minuta ili do 81% u samo 30 minuta.

 | Autor:

Honor Magic4 Lite jedan je od prvih pametnih telefona koje pokreće mobilna platforma Snapdragon 695 5G. Odnedavno je dostupan i u Hrvatskoj, i to u tri boje - Titanium Silver, Midnight Black i Ocean Blue, a ukoliko i sama želiš iskusiti sve čari ovog ljepotana, za njega ćeš morati izdvojiti 2.399 kuna koliko iznosi preporučena maloprodajna cijena.

P.S. - Honor Magic4 Lite u pakiranju dolazi i s prozirnom silikonskom maskicom za mobitel, što je spas ako si šeprtljava kao ja!

Photo: None

Komentari 0