Life&style

Svaka lampa nove IKEA Varmblixt kolekcije ujedno je i jedinstvena skulptura koja krasi prostor

  • Rasvjetna tijela koja mijenjaju atmosferu u prostoru dok su upaljena, a poput skupltura su kad su ugašena perjanica su nove Varmblixt kolekcije kuće IKEA
  • Nastala je u suradnji s nizozemskom dizajnericom Sabine Marcelis, a osim lampi uključuje i ogledala, posuđe, sagove
  • Kolekcija Varmblixt bit će lansirana na svim IKEA tržištima u veljači 2023.

IKEA se udružila s rotterdamskom dizajnericom Sabine Marcelis koja je za švedsku kuću razvila najnoviju liniju predmeta, od prekrasnih rasvjetnih tijela do posuđa i tepiha koju od ostatka ponude razlikuje skulpturalni dizajna. Nazvana VARMBLIXT, kolekcija predstavlja dvadeset novih, promišljeno izrađenih proizvoda , a perjanica kolekcije svakako su lampe. Ideja je bila promijeniti percepciju rasvjete; umjesto samo funkcionalnih predmeta, ovi rasvjetni komadi teže transformirati atmosferu doma i potaknuti emocionalnu reakciju. 

 | Autor: IKEA IKEA

Za kolekciju VARMBLIXT u IKEA-i, Sabine Marcelis dizajnirala je četiri lampe koje će se dugo zadržati u IKEA asortimanu. Inspirirane su dizajneričinim dugogodišnjim istraživanjem jedinstvenih geometrija, posebno prepoznatljivog motiva koji se vidi u njezinom radu — savršeno okrugle krafne! Ovaj poznati oblik pretočen je u tri nova predmeta za IKEA-u, uključujući dva komada posuđa i jednu lampu s potpisom.

Možda vas zanima IKEA je upravo lansirala novu kolekciju, izdvojili smo predivne komade Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: IKEA IKEA

Kolekcija također uključuje VARMBLIXT LED visilicu, koja ima zakrivljene cijevi izrađene od mat bijelog stakla, i VARMBLIXT LED zidno ogledalo dizajnirano s poluprozirnom staklenom pločom i svjetlosnom trakom. Svaki je skulpturalni objekt kada je isključen, a pretvara se u zadivljujući prikaz svjetla kada je osvijetljen. Uz iznimku pet dugoročnih dodataka, svi ostali objekti bit će dostupni ograničeno vrijeme u trgovinama.

Kolekcija je u velikoj mjeri usredotočena na unošenje topline u dom, kroz rasvjetu i slavi svjetlost koja ima tako snažan utjecaj na prostor i može transformirati način na koji ga doživljavamo. 

 | Autor: IKEA IKEA

Sabine Marcelis objasnila je kolekciju: "Svaki kupac IKEA-e ima jedinstveni dom. Htjela sam stvoriti dizajnerske komade koji funkcioniraju unutar mnogo različitih tipova arhitekture i estetike. Dizajn je zato do kraja ogoljen. Također nastojimo koristiti što manje materijala. Na primjer, svjetlo iza mene je samo jedna linija koja je malo povučena od zida, što omogućuje da svjetlost teče po zidu. U kolekciji se nalazi i ogledalo koje je jedna ploča stakla koja se zbog manipulacije djelomično preslikava. Dakle, zbirka ima moj potpis, ali postoji i određena anonimnosti u predmetima."

IKEA | Autor: IKEA IKEA

Većina skandinavskog dizajna prilično je minimalistička, na mnogo načina. Postoji svijest o tome kako koristiti materijale i postići učinak s malim sredstvima, nije kićeno dekorativan. U tu se filozofiju kolekcija Varmblixt izvrsno uklopila.

Najpopularniji IKEA namještaj svih vremena Možda vas zanima Ovo je 12 najpopularnijih IKEA proizvoda svih vremena, prodaju se u milijunima primjeraka Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: IKEA

Komentari 0