Life&style

Sunčane naočale su se izgrebale? Spasiti ih možeš uz pomoć zubne paste

  • Ogrebotine na sunčanim naočalama vrlo su neugodne, nije lako gledati kroz takva stakla
  • Ipak, tako oštećene naočale ne treba odmah baciti u smeće
  • Uz pomoć ovog jednostavnog trika sa zubnom pastom ogrebotine mogu nestati

Uh, stvarno je gnjavaža kad ti se sunčane naočale izgrebu. Tko će sad kupovati nove? Premda su novi modeli u dućanima... A sunčani dani nepokolebljivo traju. Nije dobro biti na suncu bez zaštite koju očima pružaju sunčane naočale; s druge strane, ne možemo se ne zapitati hoće li nam one ogrebotine i crtice očima više štetiti nego koristiti? Rješenje je negdje između. Kažu da svojim naočalama možeš produljiti "rok trajanja" tako da sama ukloniš ogrebotine! Možda stakla neće biti savršena, ali valja pokušati. Možda stvarno ne trebaš kupovati nove.

Što ti treba?

Pa, najvažniji pomoćnik u tom poslu je obična zubna pasta. Zvuči neobično, ali ovaj čudesni proizvod trebao bi ukloniti ogrebotine sa stakla. Pri tom ipak valja pripaziti da to bude pasta za zube bez sastojaka za izbjeljivanje, da nema abrazivna svojstva te da nije u obliku gela. Osim zubne paste trebat će ti samo krpica od mikrovlakana i zdjelica s mlakom vodom dovoljno velika da u nju stanu naočale.

Možda vas zanima Sunčane naočale štite oči, no ipak ih ujutro ne bi trebalo nositi - znaš li zašto? Rubrika Life&style Life&style

Evo kako...

Prvo pobrini se da stakla potpuno očistiš krpicom. Iscjedi na prst malu količinu paste, ne više no što je veliko zrno graška. Razmaži je na vanjstu stranu stakla i trljaj otprilike 5 minuta. Ponovi i na drugom staklu. Zatim naočale stavi u posudu s mlakom vodom i dobro isperi ostatke zubne paste. Osuši sunčane naočale krpicom i pogledaj kroz njih. Ogrebotine bi trebale sasvim nestati!

Photo: Instagram@vickynatascha

Komentari 0