Life&style
Sumrak saga

'Sumrak saga' se vraća kao TV serija, ali nakon velikog zaokreta Jenna Ortega i Jacob Elordi neće biti Bella i Edward

  • Nakon 'Harryja Pottera', i 'Sumrak saga' bi sada trebala postati TV serija 
  • Međutim, na veliki šok obožavatelja, sada drugačijeg formata od očekivanog
  • Evo što sve znamo o remakeu megapopularne filmske 'sage'

Službeno je: produkcijska kuća Lionsgate planira remake „Sumrak sage ”! Ovoga puta kao TV serija. Za sve pripadnike Z generacije, koji ne znaju koliko su 2010-ih ovi vampirsko-ljubavni filmovi bili popularni i kada se naveliko raspravljalo kome se više sviđa Edward ili Jacob, sada će imati novu drugu priliku pogledati emocionalnu dramu rivalstva vampira i vukodlaka.

'Sumrak saga' bi se trebala vratiti kao animirana serija

Nažalost, ništa od izbora iz snova redateljice „Sumraka“ Catherine Hardwicke, kojoj je velika želja bila vidjeti Jennu Ortegu i Jacoba Elordija u ulogama Belle i Edwarda u seriji. Zapravo, serija bi trebala biti potpuno animirana. Na konferenciji za novinare je Michael Burns, potpredsjednik Lionsgatea, otkrio da rade na animiranoj seriji „Sumrak saga“, jer za to postoji veliko zanimanje. Serijal bi se odnosio i na knjige Stephanie Meyer, koje su objavljene između 2005. i 2008. godine.

Što se do sada zna o seriji 'Sumrak saga'?

Ono što je dosad najavljeno jest da će se filmska franšiza (i originalni romani Stephenie Meyer) pretvoriti u serijski format. Može se pretpostaviti da će - kao i kod remakea serijala „Harry Potter“ - serija prikazati neke nove detalje knjiga zbog dužeg trajanja. Još nije jasno hoće li se serija nastaviti pisati iz Belline perspektive ili će drugi likovi zauzeti središnje mjesto. Autorica filma „Raised By Wolves“, Sinead Daly, u užem je izboru za scenaristicu.

Hoće li remake "Sumraka" popuniti praznine iz originalnih filmova?

Mnoge obožavatelje razočarao je jednodimenzionalni prikaz Belle kao tihe usamljenice, koja se uvelike razlikuje od njezina lika u knjigama. Tamo prijateljstvo s njezinim školskim kolegama Jessicom, Angelom, Mikeom i Ericom igra puno važniju ulogu, Bella se doima življom i duhovitom - a njezina nespretnost pružila je blještavu slapstick vibru između inače prilično mračne ljubavne priče između Belle i Edwarda (i Jacoba).

A tko su uopće glavni likovi?

Međutim, također bi bilo zamislivo da serija ne stavlja Bellu i Edwarda u središte priče. Priča se da je autorica Stephanie Meyer također uključena u scenarij, a znamo da ima smisla prikazati istu priču iz različitih kutova. Na primjer, treća knjiga „Sumrak sage“ podijeljena je u tri dijela: svaki je ispričan s različite točke gledišta - jedan iz Bellinog gledišta, jedan iz Edwardova i posljednji iz Jacobova gledišta. 

Možda vas zanima Posljednja, treća sezona popularne švedske serije 'Young Royals', danas je sletjela na Netflix Rubrika Life&style Life&style

Ili će serija biti u nekom sasvim drugom vremenu? U tom slučaju nova protagonistica ne bi bila Bella, nego njezina kći Renesmee, koja je pola čovjek, pola vampir, a ima mističnu vezu s Bellinim najboljim prijateljem Jacobom.

Ali, kao i sa svim ostalim brojnim pitanjima, morat ćemo pričekati dok ne saznamo više. Stoga možemo samo s nestrpljenjem čekati i pratiti što nas čeka - a čim saznamo više o remakeu milenijske ljubavne priče par excellence, pisat ćemo o tome...

Možda vas zanima Na Netflix je stigla njihova najeksplicitnija serija dosad - evo o čemu se radi... Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @lionsgate and twilight
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Lijepa je