Life&style
Što učiniti kada se osoba koja ti se sviđa užasno ljubi

Što učiniti kada se osoba koja ti se sviđa užasno ljubi i može li se to uopće popraviti?

  • Mnogi od nas su doživjeli sljedeći scenarij: upoznaš nekoga tko ti se jako sviđa, prvih par spojeva je super i jedva čekaš taj prvi poljubac
  • Ali, kada se to dogodi, doživljaj je grozan
  • Što napraviti kad ti se to sljedeći puta dogodi?

Frustrirana si i razočarana, ali još nisi spremna odustati od njega, čak i ako se očito loše ljubi. Svi smo ljubili ljude koji su slinili, bili previše grubi, nemaju strasti, djeluju nezainteresirano ili su dosadni. Ne treba dugo da se odvažu opcije: ili ćeš svoje potrebe morati staviti u drugi plan i biti iscrpljena ili riskirati da povrijediš njegove osjećaje.

Ali, postoji još jedna opcija: možeš naučiti kako ga naučiti da se bolje ljubi.

Je li moguće to preokrenuti? Ovisi. Došao je ovako daleko ljubeći se ovako kako se ljubi, pa vjerojatno misli da ti je dobro. Vjerojatno postoje ljudi s kojima su savršeno kompatibilni, zbog čega smatraju da se genijalno ljube!

Dovoljno je reći, ako te odbija nečije ljubljenje, posljednja stvar koju želiš saznati je kakav je u krevetu. Zapravo, u svojoj knjizi „Znanost ljubljenja: što nam naše usne govore“, biologinja i znanstvena novinarka Sheril Kirshenbaum izvještava da je 59% muškaraca i 66% žena prekinulo vezu jer se netko loše ljubio.

via GIPHY

Dakle, koje je rješenje? Možda misliš da je rješenje reći svom spoju da se loše ljubi, ali izravno mu to reći nije uvijek dobra ideja. Ovo vjerojatno nije vrijeme da budeš brutalno iskrena. Njegov ego će biti poljuljan, a on će biti još nervozniji ljubeći te - ako je dovoljno hrabar da uopće pokuša ponovno.

Ali što je s diskretnim malim vodičem za ljubljenje? Što možeš izgubiti?

Evo 7 ljubaznih, ali samouvjerenih koraka kako naučiti nekoga da se ljubi bolje - a možda čak i dobro.

Možda vas zanima Sharon Stone otkrila je koji se glumac najbolje ljubi, malo je reći da smo zatečeni Rubrika Life&style Life&style

1. Razgovarajte o tome što ti se sviđa, a ne o tome što radi 'pogrešno'

Premda mu želiš pristupiti na način koji mu omogućuje da „spasi obraz“, također je važno napustiti uvjerenje da si ti odgovorna za njegove osjećaje. Imaj na umu da mu govoriš nešto o sebi što mu je potrebno kako bi znao postoji li šansa da se stvari pomaknu naprijed.

Budi ugodna sama sa sobom i uvjerena u svoju poruku. Tvoja poruka „Ja sam OK, ti si OK - samo moramo nešto smisliti“ prenosi se kroz tvoje riječi, glas i uglavnom govor tijela. Dobar kontakt očima, uz pozitivan, topao i otvoren stav je ključ.

Bonus bodovi ako nađeš malo humora i sama pokažeš malo ranjivosti.

via GIPHY

2. Unaprijed se pozabavi svojom nervoznom energijom

Pleši u svojoj dnevnoj sobi, idi u žustru šetnju, pjevaj glasno, vježbaj - što god te smiruje, napravi to prije nego što se nađete na sljedećem poljupcu.

3. Vodi primjerom

Ako želiš spor, romantičan poljubac, reci mu to. Zatim se nastavi ljubiti onako kako želiš da te poljubi.

Također se možeš suptilno „igrati“ dok se ljubite, povlačiš se i krećeš se naprijed, dajući mu osjećaj da postoji mnogo načina za kretanje.

Ako se ljubiš na jedan od ovih pet načina, vrlo je moguće da se loše ljubiš Možda vas zanima Ako se ljubiš na jedan od ovih pet načina, vrlo je moguće da se loše ljubiš Rubrika Love&Sex Love&Sex

4. Nježno se povuci ako ti se nešto ne sviđa

Ne moraš biti zločesta ili nepristojna. Samo malo povlačenje glave unatrag može mu dati dovoljan nagovještaj da ti se nešto ne sviđa. Također možeš zaigrano komentirati što ti se sviđa.

Dobro je držati stvari laganima, dok još uvijek govoriš ono što trebaš reći.

via GIPHY

5. Zamoli ga da ti kaže što mu se sviđa, a što ne, a zatim neka ti pokaže

Čineći to, znat će da si zainteresirana za njegove potrebe, kao i za svoje, te da na zadovoljstvo gledaš kao na obostrano i uzajamno.

Navedi svoje preferencije, ali na način koji kaže: „Sviđa mi se ovo i volim ono!“ Zatim pojačaj svoju reakciju kako bi mu pokazala prednosti koje ti omogućavaju da se osjećaš dobro.

Ljubljenje nas čini zdravima, lijepima i mršavima! Ovih 8 činjenica o ljubljenju sigurno još nisi znala

6. Daj mu do znanja kada ti se sviđa ono što radi

Daj mu verbalno (ili zvučno) i neverbalno pozitivno pojačanje. Ako se ljubite, to bi moglo značiti tihi jecaj ili grleni šapat u njegovo uho: „Volim kad to radiš.“

Ili možeš biti ležernija. Jednostavno „Sviđa mi se to“ ili „Učini to opet“, pomoći će mu u izgradnji samopouzdanja dok uči o tebi.
Pamtit će to ne samo zato što je to bilo tako uzbuđujuće, nego i zato što se s ponavljanjem njegov mozak zapravo prepravlja da poveže stvari koje je radio s onim što ti donosi zadovoljstvo.

via GIPHY

7. Budi uporna, jer ako ti doista pristaje, vrijedan je truda

Nema ničeg razočaravajućeg od saznanja da se osoba koju si odabrala ne ljubi dobro. Ali, ostati uporna i pokazati mu što ti se sviđa - osobito ako se komunicira na lagan i prihvatljiv način - može uspjeti.

Vježbom neće odmah postati savršen, ali kad se pokaže dovoljno poboljšanja, sigurno ćete oboje biti zadovoljniji.

A ako oboje dobro poznajete potrebe jedno drugoga, ne može se reći koliko će učenje biti zabavno.

Photo: Shutterstock

Komentari 0