Life&style
Što sve neće Japancima pasti napamet! Odsada ljubitelji morskih plodova mogu večeru ponijeti kući živu

Što sve neće Japancima pasti napamet! Odsada ljubitelji ribe mogu večeru ponijeti kući živu

  • Ne znamo imaju li Japanci najluđe ideje ili je samo riječ o kulturološkim razlikama, ali katkad se čini da im napamet padnu stvari koje drugima ne bi 
  • Već i sam prijenosni akvarij, koji možeš nositi posvuda, zvuči pomalo šašavo, ali eto, ljudi se jako vežu za svoje ljubimce pa možemo shvatiti, no namjena je ipak gora
  • Ovi tankovi služe da živu ribu odneseš kući kako bi je sasvim svježu pripremila za večeru
  • Vjerujemo kako bi nekim  večera sigurno vrlo brzo prisjela

Japanska tvrtka dizajnirala je prijenosne spremnike za ribu za sve ljubitelje morskih plodova kako bi večeru ponijeli kući. Naime, "Katsugyo torba" ručni je uređaj sa staklenim pločama s obje strane, poput prijenosnog akvarija, što znači da ribu možeš odnijeti kući svježu i živu s tržnice. Dizajniran od tvrtke koja se zove MA Corporation, proizvod je još uvijek u ranoj fazi razvoja, ali planirano je sigurno lansiranje na tržište. Tvrtka je također podijelila brojne fotografije na svom Instagram profilu.

Ovo se zove savršen izum! Sobni bicikl i uredski stol u jednom? Da, postoji, a mi ga želimo imati

Jedan post glasi: "Ribu koju ste uhvatili i živu ribu kupili na tržnici jednostavno donesite kući. Radimo na širenju žive ribe." Uz fotografije živih riba u prijenosnim akvarijima, nalaze se i slike poslije pripremljene riblje večere. Pomalo jezivo.

"Možete nositi ribu, pa je relativno laka za upotrebu. Opskrba kisikom i održavanje temperature vode su mogući. "Pozorno ćemo raditi na dizajnu dok ćemo provjeravati izvedbu i provoditi operativnu provjeru. "Sanjajmo svijet u kojem je prirodno nositi ovakav proizvod." 

Ludo, postoji držač čaše za vino i ne moraš je ispuštati dok se tuširaš ili šminkaš

Međutim, ovaj neobični izum podijelio je mišljenja, neki se pitaju kada će se moći dočepati svog akvarija, a drugi ga ocjenjuju kao 'odvratan' i 'barbarski'. Komentirajući objavljenu fotografiju, jedan je obožavatelj pitao: "Jesam li loš vlasnik ribe ako ribu ne vodim u šetnju?"

Međutim, nisu svi bili impresionirani tom idejom i izrazili su jasno svoj stav:  "Vi ste apsolutno odvratni", napisao je jedan kritičar. Drugi je komentirao: "Ovo je grozno. Trebali biste se sramiti sami sebe!!! U najgorem slučaju ovo je zlostavljanje životinja. " Okreće mi se želudac pri pogledu na ljudsku okrutnost za koju smo sposobni." 

 

Photo: Instagram@lejla.fili

Komentari 0