Life&style

Što sve možeš s jeftinim IKEA Kallax ormarićem

Pronaći način kako kvalitetno i povoljno srediti stan može biti itekako zeznuto, ali zato je tu IKEA, odnosno njezin namještaj s kojim uvijek možeš izvesti čuda

Ikea Kallax regal jedan je od najraznovrsnijih i najfunkcionalnijih komada koji možeš kupiti za svoj dom. Međutim, iako je odličan za organiziranje, može izgledati dosta pomalo nezanimljivo pokušavaš li urediti i personalizirati određenu prostoriju u svom stanu. Baš zato donosimo nekoliko genijalnih načina kako iskoristiti Ikea Kallax regal tako da uz funkcionalnost dobiješ i na estetici interijera!

Super stvar kod Kallaxa je to što dolazi u više varijanti pa tako postoji onaj najjednostavniji ormarić s četiri kocke, ali i onaj sa deset kocaka. Bilo da stoji ili leži, uza zid ili kao sobna pregrada, Kallax se prilagođava tvom ukusu, budžetu i potrebama. Možeš ga nadopuniti ladicama, policama, kutijama i umetcima, a u nastavku ćemo ti otkriti neke super jednostavne načine kako upravo to i postići s najobičnijim Kallaxom za 199 kuna!

Spremište + kutak za odmor

Ako ne znaš kako iskoristiti prostor u kutu, gle super ideje! Polegni regal s četiri kocke vodoravno i zatvori ga kockastom pločom istih dimenzija. Nitko neće znati da se ispod tvojeg kutka za odmor i čitanje skrivaju nepotrebne stvari koje si želiš maknuti iz vidokruga.

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit Genijalna ideja!

Srednjovjekovna ljepotica

Ovaj trik je super za male prostore! Sve što trebaš je dodati nogare Kallaxu i dekorirati ga s knjigama, ukrasima, svijećama - ili bilo čime što se uklapa u tvoj osobni stil i izričaj.Na ovaj ga način možeš koristiti u bilo kojoj prostoriji u stanu i iskoristiti prostor na najbolji mogući način.

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit Kallax ormarić košta samo 199 kuna?! Može odmah tri komada...

Industrijski štih

E pa ovo je fantastično! I vidi što samo malo boje može učiniti od Kallax ormarića. Izvana ga obojaj u metalik boju, a neka unutrašnjost bude rezervirana za boju. Iskoristi ga u dnevnoj sobi jer nema smisla da svi ne vide tvoju kreativnost...

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit Super jednostavno, a super efektno!

Kallax kao police

Ikein ormarić može poslužiti i kao zamjena za police - i to u doslovno svim prostorijama u stanu. Od garaže do spavaće sobe. Ako ćeš ga koristiti kao policu, predlažemo da njegovu unutrašnjost ispuniš plastičnim ili platnenim ladicama kako bi prostor bio što bolje iskorišten.

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit Nikad nismo vidjeli ljepšu garažu!

Noćni ormarić

Kallax je odličan izbor za jeftini noćni ormarić, a jednako tako ga možeš i prilagoditi stilu svoje spavaće sobe. U ovom slučaju Kallax je obložen drvom što mu daje predivnu rustikalnu notu.

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit I klinci će isto biti oduševljeni ovom idejom

Regal za dnevnu sobu

Ne znaš gdje nabaviti regal za dnevnu? Kallax bi mogao biti rješenje. U ovom slučaju, spojena su dva Kallaxa od četiri kocke i dodane su im metalne noge tako da je regal na povišenom. Ponovno ga može dekorirati po želji i dobila si savršeno sređenu dnevnu!

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit A može i u predsoblje...

Od Kallaxa do kuhinjskog otoka

Kuhinjski otoci su užasno skupi, ali zato postoje DIY Ikea trikovi koji će ti olakšati život! Ovaj je Kallax podignut na kotačiće i dodana mu je drvena daska na vrh. I to je u principu sve što ti treba. Ostale detalje možeš dodati po želji, ali tvoj Kallax je upravo postao kuhinjski otok!

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit Genijalni otok za samo 199 kuna

Možda vas zanima Genijalno! Gle što će biti najveći trend u uređenju interijera za 2018. Rubrika Life&style Life&style

Koktel bar

Baš kao i kuhinjski otoci, pomični barovi su također nenormalno skupi! I tu nas opet može spasiti Kallax. Jedino što mu trebaš dodati su kotačići kako bi postao pomičan, a hoćeš li ga stalno ili tek po potrebi pretvoriti u koktel bar - na tebi je odluka. Zamisli kako bi ti ovo dobro došlo u vrtu... Kad ekipa krene dolaziti na roštilj, a ti imaš svoj vlastiti bar!

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit I mi bi jedan koktel!

Dodaj mu nogice

I kad ne znaš što sa Kallax regalom, dodaj mu nogare. To ga u trenu čini savršenim ormarom za knjige, a i odmah se bolje uklapa u interijer! 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit Odmah je više fora!

Photo: Instagram

Komentari 0