Life&style

Genijalno! Gle što će biti najveći trend u uređenju interijera za 2018.

Ok, ovo je možda NAJBOLJI trend u uređenju interijera za koji smo ikada čuli! Čak zvuči pomalo nestvarno dobro...

Bez obzira na to koliko se trudimo održavati dom urednim, šik i organiziranim, u današnjem užurbanom svijetu u kojem živimo teško je ostati na pravom putu - i apsolutno uvijek će se naći član obitelji koji će ti na to i ukazati... Pa, drage naše, u 2018. godini napokon će nam se ostvariti svi snovi, jer stiže novi trend u uređenju interijera koji voli nered - Wabi Sabi.

Ovaj japanski trend interijera vuče korijene iz zen budizma i njegova ideja je u stvari prihvaćanje nesavršenosti i totalno autentičnog života (čitaj: i nered je nešto totalno normalno!). Stručnjaci su najavili kako će ovaj trend doživjeti procvat u 2018. - i nitko sretniji od nas.

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Možda vas zanima Intimne tajne koje tvoj dom otkriva o tebi Rubrika Life&style Life&style

Komunikacija i harmonija s prirodom su esencijalni u Wabi Sabi pokretu. To znači da ništa nije uniformirano ni strogo uredno, a vladaju zemljani tonovi poput zelene i sive te sirovi materijali poput drva i kamena. Potiču se što prirodniji, gotovo neobrađeni oblici, a moto Wabi Sabija je "neka sve bude stvarno". 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Pa kako dekorirati i stilizirati svoj interijer prema ovom trendu? Upravo tako kako i zvuči. Neka linije vaše posteljine ostanu neopeglane, namještaj istrošenog izgleda, a keramičke pločice pomalo "potrgane". U Wabi Sabiju fokus je na minimalizmu i jednostavnosti te oslanjanju na organske, nesavršene materijale. Ukratko: manje je više. Jao kakav čisti zen!

Photo: arhiva

Komentari 0