Life&style

Što pamtiš iz svojih tinejdžerskih dana? Evo zašto su za mnoge teense najbolje godine bile 90-e

  • Tinejdžerski dani mnogima su ostali u najljepšem sjećanju
  • Mnoge od nas su ih proživjele u 90-ima, a posebnost tog vremena zampamtili su zauvijek 
  • Tada nije bilo mobitela ili Googlea, a vrijedila su neka posve druga pravila o kojima možeš pročitati u nastavku

Svakome se njegovo vrijeme odrastanja čini najviše cool. No, oni koji su bezbrižne dane djetinjstva proveli u 90-ima zaista imaju argumente za najzanimljivije doba ikad. Kako se neke od nas upravo odrastala u tom razdoblju ne bi bilo loše prisjetiti se tih vremena kada smo se oko nekih stvari zaista trebali potruditi. 

Možda vas zanima Ovaj komad bio je obožavan 90-ih, a sad se opet vraća - bi li ga opet nosila? Rubrika Moda Moda

Nismo mogli izguglati riječi pjesama

Sigurno si stihove nekih od najomiljenijih pjesama izvodila po vlastitoj 'interpretaciji' i dosegu razumijevanja engleskog jezika. I to je sasvim u redu. Današnji klinci trebaju samo pristupiti Googleu dok smo mi morali kupovati singlove ili cijele albume kako bismo stihove pjesama mogli pročitati s omota kao da nam cijeli život ovisi o tome. 

Odijevali smo se puno kreativnije

Nije baš da smo mogli izabrati neki super odvijeni predmet na web shopu koji bi nam potom bio dostavljen na prag za samo nekoliko dana. Stvari koje smo baš željeli, a iz raznoraznih razloga ne bismo mogli imati, često smo sami izrađivali. Posebne kreacije sa zakrpama, dodaci na traper jaknama, preuređivanje traperica mnogima nije strano.

Htjeli smo pokazivati svoje kolekcije

U 90-ima sve je bilo tako mini – od ukosnica za kosu do igračaka. Tko bi se u tim vremenima zadovoljio nošenjem samo jedne 'ukosnice-letirića' u kosi? Morale smo ih nanizati barem osam u redu, a slična stvar je bila s raznobojnim satovima ili bilo čim iz naših živopisnih kolekcija. 

via GIPHY

Trebalo nam više vremena za našu jutarnju rutinu

Namjestiti frizuru sa svim tim silnim ukosnicama bio je pravi posao prije škole. A svi ti gumbi na trapericama koje treba pokopčati pa savršeno zavrnuti nogavice kako bi bile iste dužine. No, zadovoljstvo kada bismo to uspjele bilo je zaista veliko. 

Morali smo nositi teže stvari

Imali smo velike ruksake, knjige, spomenare, leksikone..bili smo zatrpani papirima, a mjesta smo ostavljali i za te silne gel kemijske u bojama kojima smo ostavljali poruke našim prijateljima. 

Možda vas zanima Jedan od omiljenih filova iz 90-ih, Hocus Pocus, sad je pretvoren u društvenu igru - i sjajna je! Rubrika Life&style Life&style

Pisali smo romane

Svoje prstiće sigurno nismo koristili za tipkanje kao danas. Prije nego što ćemo sresti prijateljicu na hodniku pripremali smo joj kriomice pod satom poruku na papiru koja je zapravo predstavljala cijeli roman. Jednako smo se izmjenjivali simpatije s dečkima. Voljeli smo razne blokove u bojama s uzorcima, a naše bilježnice bile 'ukrašene' otrgnutim listovima. 

Morali smo dobiti dostatnu MTV-dozu

Klinci danas puno lakše mogu sakriti svoje monitore nego što smo mi to primjerice mogli sa starim televizijskim prijenosnicima u obliku kutija. No, zato su ukradene minute MTV-a koje smo fanatično pratili predstavljale rijedak oblik uzbuđenja koje još uvijek pamtimo. 

 

Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0