Life&style
Tia-Clair Toomey

Što jede naj-fit žena na svijetu za doručak, ručak i večeru? Pa, sve zvuči fino...

  • Olimpijka Tia-Clair Toomey pet puta je pobijedila na CrossFit Games natjecanju zbog čega je proglašena naj-fit ženom na svijetu
  • Tia-Clair Toomey vodi se intuitivnom prehranom, što znači da osluškuje potrebe svog tijela, a drugo važno što radi jest da čita sastojke na pakiranjima hrane
  • Iako jelovnik često mijenja, ovisno o potrebama, ovo su jela koja najčešće bira za doručak, ručak i večeru

Australska olimpijka Tia-Clair Toomey osvojila je zlato na CrossFit Games natjecanju čak pet puta zbog čega je proglašena najfit ženom na svijetu, piše Woman's Health. CrossFit je poznata vrsta tjelovježbi koja trenira sve mišiće u tijelu, a sastoji se od niza treninga s opterećenjem i bez koji su svaki dan drugačiji. Upravo u tome Tia najviše uživa, a kako je konstantno u pokretu, jedina konstanta u njezinom životu je zdrava prehrana. 

Kada je 2018. godine počela surađivati s nutricionisticom Simone Jane Arthur, Tia je naučila kako se intuitivno hraniti. "Educirala me koliko je važno slušati svoje tijelo i čitati sastojke onoga što jedem. To mi je uistinu otvorilo oči", ispričala je Tia i objasnila da na taj način može ponekad uživati u nešto manje nutritivnoj hrani jer zna kako se vratiti na pravi put bez da njezino tijelo pati. 

Iako se njezin jelovnik prilagođava njezinim potrebama i željama, postoji nekoliko jela koja si često priprema. Svako do njih može se prilagoditi vašim ukusima, a važno je i osluškivati svoje tijelo jer često najbolje zna što mu fali. 

Doručak

Tia se obično budi između 5:30 i 7:00 sati, a prvo što napravi je popije čašu vode. Objašnjava da u vodu kapne nekoliko kapi limuna kako bi dodala malo okusa. Nakon čaše vode, Tia započinje dan zobenom kašom s borovnicama, jagodama ili malinama, a takav doručak često zamijeni i kombinacijom pečenih jaja, slaninom od puretine i avokadom s kriškom tosta. Takav doručak drži ju sitom do idućeg obroka. 

Što Kate Middleton jede u danu? Možda vas zanima Zdrava prehrana Kate Middleton: Što vojvotkinja jede u danu? Rubrika Life&style Life&style

Ručak

Za ručak Tia najčešće odabire stir fry, jelo koje se priprema tako da povrće nasjeckate na sitne komadiće i kratko zapečete na jako visokoj temperaturi, obično u woku. "Mogu staviti koliko god povrća želim, a zatim dodati dobar izvor proteina", objašnjava Tia i dodaje kako stalno radi drugačije kombinacije povrća te da ga prži na kokosovom ulju. One dane kada ne priprema zapečeno povrće s mesom ili ribom, rado bira odrezak u kombinaciji sa šparogama i krumpirima ili jaja s integralnim pecivom. "Samo pokušavam osigurati da tijelo opskrbljujem cjelovitim sastojcima poput voća, povrća i dobrih proteina, kao što su pileći odrezak ili riba", zaključila je. 

Stir-fry | Autor: Shutterstock Shutterstock

Večera

"Dobra ideja za večeru je kuhani kelj po kojem se posipa malo soli i komad lososa ili odrezak", kaže Tia te objašnjava da je takva večera lagana, ali dovoljno zasitna i zdrava. "Trudim se jesti nešto manju večeru tako da ne idem spavati punog želuca", ispričala je i objasnila kako ima naviku večerati oko 19:00 kako bi si dala vremena da se opusti prije spavanja u 21:00.

Međuobroci

"Konstantno hranim svoje tijelo energijom pa zato nisam nikada gladna", objašnjava Tia koja uvijek jede prije i nakon tjelovježbe. Prije samog treninga popije proteinski smoothie, a nakon treninga rado pojede ostatke od prijašnjeg ručka. Uvijek u svojoj torbi za trening nosi hranu jer smatra da se tijelo dovoljno iscrpilo tjelovježbom te ga želi nahraniti kvalitetnim obrokom. Tijekom natjecanja često posegne za bananom kako bi tijelu dala instantu energiju koja će osigurati uspješan rezultat. 
 

Photo: Instagram@tiaclair1
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • JonPotato

    Zaboravili ste napisati koje porcija steroida i hormona uzima i u koje vrijeme tocno.