Life&style

Što je akcentirani zid i zašto je sve veći trend u dizajnu interijera

  • Dekorateri i dizajneri interijera već godinama posežu za centralnim zidom kao glavnim akcentom u prostoru
  • Jedan zid koji odudara od ostalih zidova podiže čitavu prostoriju i daje razne mogućnosti za personalizaciju tvoga doma
  • Akcentirani zid može biti zid s uzorkom, zid u drugoj boji ili od drugoga materijala... 

Želiš li promijeniti atmosferu u svom domu bez potpunog ponovnog uređenja? Izgled bilo koje sobe možeš promijeniti s jednim istaknutim zidom koji će joj dati sasvim novu, posebnu energiju. Naglašeni ili akcentirani zid ima neku posebnu odliku, bilo to drugačija boja od ostatka zidova u prostoriji, drugačija tekstura ili neki dizajnerski element  koji ga izdvajaju od ostalih zidova dajući prostoru originalnost i personalizirani pristup uređenju.

Ideje za savršeni akcentirani zid

Zid s akcentom izvrstan je način za dodavanje osobnosti i zanimljivosti sobi, a istovremeno ti daje više mogućnosti za ukrašavanje i pretvaranje tvoje kuće u dom. Nadamo se da će ti ovi sjajni primjeri dati malo inspiracije za početak!

Kameni zid s uzorkom

Prirodni kamen je jedan od najskupljih površinskih materijala. Kako bi smanjila troškove, ali i dalje istaknuli prekrasan kamen, samo se drži jednog naglašenog zida. U ovoj kuhinji koju je dizajnirala Tamsin Johnson, sve su oči uprte u zid iznad štednjaka. 

 | Autor: Instagram @tamsinjohnson Instagram @tamsinjohnson

Svijetli ombre zid

Ako te ideja o cijelom zidu u boji brine, zašto bi morala pofarbati čitav u istoj nijansi? Ombré zid dodaje samo okus boje i dovoljno ga je lako napraviti u samo jedno poslijepodne.

 | Autor: Instagram @luluhome.alana Instagram @luluhome.alana

Cigleni zid

Zidove mnogih  ureda, kafića, klubova i restorana krasi upravo cigla i čini sve te prostore toplijim i atraktivnijim. Iako je vrlo dominantna zidna podloga, cigla jako dobro trpi detalje. U svakom slučaju, zid od opeke dat će prostoru dodatnu dozu stila i šarma.

 | Autor: Instagram @our.scandee.home Instagram @our.scandee.home

Teksturirani zid

Zidovi više ne moraju biti ravni i prekriveni zanimljivom bojom da bi bili atraktivni. No, kao i kod svih neobičnih rješenja pri uređenju interijera, najbolje je zadržati teksturiranu površinu samo na jednom zidu. Definitivno vidimo veliki trend prema različitim verzijama teksturiranih zidova. Oni odišu prirodnom, zemljanom toplinom i lijepo se uparuju s drugim materijalima, kao što su drvo i meka tkanina.

 | Autor: Instagram @tamsinjohnson Instagram @tamsinjohnson

Zid u jarkoj boji

Sve dok imaš prave detalje u sobi, koji će se uskladiti s novom bojom, možeš odabrati bilo koju boju koja te čini sretnom. A ako baš želiš biti u trendu, izaberi jednu od nijansa zelene boje koja se posljednjih godina sve češće susreće u interijerima. Ono što joj ide u prilog jest da se zelena sjajno kombinira s ostalim bojama, a lijepo će koegzistirati sa svijetlim bojama.

 | Autor: Instagram @tamsinjohnson Instagram @tamsinjohnson

 

 

Photo: Instagram@gisou

Komentari 0