Life&style

Što čekamo? Danas u Zagrebu počinje Hrvatska gin konvencija

Ovo je idealn prilika da probaš čak 9 domaćih džinova malih proizvođača jer 24. i 25. kolovoza u večernjim satima na Opatovini se održava Gin konvencija! Sad znaš kamo večeras, zar ne?

Događaj koji organizira Craft Room savršen je za sve nas koji smo ludi za džin tonikom. U popularnom kafiću na zagrebačkoj Opatovini došli su na super ideju da predstave džinove hrvatskih proizvođača i to njih 9! Kako su nam organizatori rekli tek ove godine su hrvatski proizvođači zasjali na džin sceni, iako je prvi hrvatski džin proizveden 2015. godine.

Konvencija će se održavati u Craft Roomu i na njihovoj terasi,obje večeri od 18 do 02 sata. Popratnog sadržaja poput live svirki  neće biti kako bi u fokusu bili džinovi i njihovi proizvođači s kojima ćeš moći popričati i saznati tajne proizvodnje. ''Na eventu neće biti stranih ginova, ideja je da se promoviraju domaći mali proizvođači, koji kvalitetom nimalo ne zaostaju za ginovima iz uvoza.'' govori nam organizator Mladen Marković. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Mladen Marković nam je rekao kako svi proizvođači koji će biti predstavljeni na eventu proizvode džinove u vrlo malim serijama i gotovo potpuno ručno, te posvećuju posebnu pažnju kvaliteti sastojaka koje koriste u proizvodnji. Ovakvi džinovi su zbog svega toga malo skuplji i teže se dolazi do njih jer se rade u malim količinama. Mislim da nema bolje prilike od ovog petka i subote ( 24. i 25.8.) za degustaciju novih okusa. Tko zna, možda nađeš svog novog favorita i saznaš gdje ga kupiti.

Možda vas zanima Imamo balzam za usne s okusom džin tonika! Rubrika Beauty Beauty

Cijene džinova na ovom događanju će biti po popularnim cijenama. Kretat će se od 20 do 29 kuna za džin, a 28 do 36 kuna za džin tonik. Naravno, bit će i raznih začina kako bi tvoj džin osim odličnog okusa imao i prekrasan izgled. 

Photo: Facebook/Predrag Suka

Komentari 0