Life&style
Tableta za pranje posuđa pere pericu rublja

Što će se dogoditi ako tabletu za pranje posuđa staviš u perilicu rublja?

  • Želiš svoju perilicu rublja očistiti lako, jeftino i učinkovito? 
  • Imamo za tebe jednostavan i brzi trik. Doista ćeš se ugodno iznenaditi! 
  • Kao što slutiš, trebala bi "pobrkati" sredstva za pranje...

Jesi li ikada temeljito očistila svoju perilicu rublja? Ako ne, svakako bi to trebali učiniti, jer se ostaci masnoće i prljavština brzo nakupljaju, a osobito ispod gume. To ne samo da može uzrokovati neugodne mirise i skratiti životni vijek stroja, nego može biti i leglo bakterija svih vrsta.

Možda vas zanima Pripreme za more: Uz ove super savjete tvoja će koža zablistati u trenu Rubrika Life&style Life&style

Kako se u tvom stroju za pranje rublja ne bi pojavila odvratna crna prljavština, trebala bi redovito uklanjati ostatke iz perilice. Međutim, za to ti nije nužno potrebno posebno sredstvo za čišćenje, nego nešto što većina nas već ima u svom kućanstvu: tableta za perilicu posuđa.

Ako perilicu rublja imaš 5 godina, znaš li koliko si je puta do sad već morala očistiti?

via GIPHY

Kako očistiti perilicu rublja s tabletom za perilicu posuđa?

Za čišćenje prljavih tanjura, pribora za jelo i slično obično koristimo tablete ili prašak za perilicu posuđa. Međutim, jednako su učinkoviti u čišćenju ostataka prljavštine u perilici rublja.

Kao bi očistila perilicu rublja, stavi u nju dvije tablete za pranje suđa svaka dva do tri tjedna kako biste se temeljito očistila. Stavi tablete direktno u bubanj, a zatim (sa zatvorenim vratima) dolij dodatnu vodu kroz odjeljak za deterdžent sve dok ne bude malo iznad razine donjeg ruba otvora. Tablete također možeš prethodno otopiti u toploj vodi, a zatim ih uliti ili upotrijebiti prašak za perilicu posuđa. Zatim „operi“ na 90 stupnjeva.

Možda vas zanima Vešmašina ti jede rublje? Stručnjaci otkrivaju kako nastaju one sitne rupice na majicama Rubrika Life&style Life&style

Tablete i prašak trebali bi čak pomoći i kod obojene odjeće. Međutim, ovdje bi trebala biti oprezna s osjetljivim natpisima ili naljepnicama, jer mogu postati porozni s deterdžentom za pranje posuđa.

Ostali izvrsni „kućni pripravci“ za čišćenje perilice su ocat, limunska kiselina, deterdžent za pranje posuđa i prašak za pecivo - istovremeno koristi samo jedan od njih. Inače: univerzalni ocat također savršeno djeluje kao zamjena za omekšivač. Ne moraš se brinuti zbog mirisa, jer odmah nestaje. Ako i dalje ne želiš prati bez laganog mirisa, dodaj nekoliko kapi ulja lavande. Ugodno miriše, a istodobno tjera moljce iz ormara.

Photo: Shutterstock

Komentari 0