Life&style

Što će se događati u 6. sezoni 'Krune': Smrt princeze Diane bit će prikazana "vrlo obazrivo"

  • Uskoro dolazi vrijeme da se oprostimo od Netflixove epske biografske serije o britanskoj kraljevskoj obitelji 
  • Međutim, očekuje nas još jedna uzbudljiva sezona serije! 
  • Posljednja, šesta sezona, pokrivat će živote kraljevske obitelji od kasnih 90-ih do 2000-ih

Serija 'Kruna', koju je stvorio Peter Morgan, a gledatelji su je doslovno gutali od premijere 2016., trebala bi završiti nakon nadolazeće šeste sezone. Posljednja sezona, čije je snimanje u tijeku, pokrit će još jedno burno razdoblje, počevši od smrti pokojne princeze 1997. godine i nastavljajući se u 21. stoljeću. Evo svega što do sada znamo o posljednjoj sezoni.

Možda vas zanima Kako su se upoznali i zaljubili Lady Di i Dodi Al Fayed Rubrika Life&style Life&style

Posljednja sezona

Netflix je u srpnju 2020. godine objavio da će 'Kruna' završiti nakon šest sezona, premda je duljina nakratko bila upitna. Premda je Morgan u početku seriju predstavio kao šest dugih sezona, tvorac je odlučio prekinuti seriju nakon samo pet sezona ranije te godine. Kasnije se vratio na izvorni plan „kako bi opravdao bogatstvo i složenost priče“. 

 | Autor: Netflix Netflix

Potencijalni datum početka emitiranja

Publika će morati čekati najmanje godinu dana da posljednja sezona 'Krune' stigne na Netflix. Serija je bila snimana u ciklusima od dvije sezone, pri čemu je svaka ekipa kraljevske obitelji snimala svoju sezonu jednu za drugom. Peta i šesta sezona su u istom rasporedu; snimanje šeste sezone započelo je u rujnu 2022.—uključujući dvije kratke stanke zbog poštovanja prema kraljičinoj smrti i pogrebu—i još uvijek traje. Vjerojatno će nove epizode biti premijerno prikazane ili najranije krajem 2023. ili početkom 2024. godine.  | Autor: Netflix Netflix

Glumačka ekipa

Glavni glumci iz pete sezone serije glumit će i u posljednjoj sezoni, uključujući Imeldu Staunton (kraljica Elizabeta), Jonathana Prycea (princ Phillip), Lesley Manville (princeza Margaret), Dominica Westa (princ Charles), i Oliviju Williams (Camilla Parker Bowles). Elizabeth Debicki također će se pojaviti kao princeza Diana i to u scenama koje prikazuju posljednje dane života pokojne princeze.

Što se tiče novih glumaca, pojavit će se oni koji glume princa Williama i princezu Kate dok su bili mladi. Meg Bellamy glumit će Kate, dok će dvojica glumaca, Rufus Kampa i Ed McVey, glumiti Williama u različitim razdobljina života. Za ulogu princa Harryja tek treba biti objavljeno ime glumca.   | Autor: Netflix Netflix

Radnja nove sezone

Za sada znamo da će šesta sezona 'Krune' započeti u ljeto 1997. godine, jer je peta sezona završila neposredno prije nego što su se princeza Diana i Dodi Fayed prvi put sreli. Ostatak sezone pratit će formulu serije koja prikazuje otprilike jedno desetljeće života kraljevske obitelji, uključujući prvi susret Williama i Kate, kao i mandat Tonyja Blaira (Bertie Carvel) kao premijera. Također je vjerojatno da će se serija dotaknuti smrti princeze Margaret i Kraljice Majke, 2002. godine, koje su se dogodile u razmaku od nekoliko mjeseci tijekom godine zlatnog jubileja kraljice Elizabete II.

 | Autor: Netflix Netflix

Kadrovi snimanja otkrili su da će u šestoj sezoni biti barem jedan značajan flashback. Viola Prettejohn i Beau Gadsdon viđeni su kako snimaju scenu koja pokazuje kraljicu Elizabetu i princezu Margaret na Dan pobjede, napuštajući Buckinghamsku palaču ruku pod ruku. 

Morgan je potvrdio da se serija neće nastaviti do današnjih dana te da se neće izvještavati o vezi princa Harryja i Meghan Markle. U jednom intervjuu je autor rekao da koristi svojevrsno pravilo 20 godina, pri čemu više voli da su se događaji o kojima priča dogodili najmanje 20 godina u prošlosti. „Jednostavno mislim da postaje puno zanimljivije s vremenom. Meghan i Harry su usred svog putovanja, a ja ne znam kakvo je njihovo putovanje ili kako će završiti. Čovjek želi malo sreće, ali puno mi je ugodnije pisati o stvarima koje su se dogodile prije najmanje 20 godina“, rekao je autor serije. „To je dovoljno vremena i dovoljna udaljenost da se nešto doista shvati, da se shvati njegova uloga, da se shvati položaj, da se shvati relevantnost.

Smrt princeze Diane

Dok će šesta sezona uključivati tjedne prije prerane smrti princeze Diane, kao i emocionalne posljedice, Netflix je potvrdio da produkcija pristupa njezinoj kobnoj prometnoj nesreći na vrlo osjetljiv način. Predstavnik Netflixa potvrdio je da „točan trenutak sudara neće biti prikazan“. 

 | Autor: Netflix Netflix

Serija 'Kruna' Možda vas zanima Koliko je istine, a koliko zapravo laži u 'Kruni'? Evo koji su događaji potpuno izmišljeni Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix

Komentari 0