Life&style
Štikle su prvo nosili muškarci

Štikle, tange, ulošci... 8 ženskih stvari koje su izvorno napravljene za muškarce

  • Možda je to sada teško povjerovati, ali Victoria's Secret brand zapravo je osnovan za muškarce
  • Ovo je samo jedan primjer kako je granica između spolova tanka 
  • Donosimo ti osam stvari za koje gotovo sigurno nikada ne bi rekla da su izvorno napravljene za muškarce

Čini se da razne proizvode može koristiti svatko i zapravo nije važno koja im je početna namjena. Međutim, kada vidiš koji su ženski proizvodi prvotno namijenjeni muškarcima, sigurno ćeš se nemalo iznenaditi. 

1. Ulošci za jednokratnu upotrebu

Jednokratne (menstrualne) uloške stvorio je Benjamin Franklin. Glavna im je svrha bila pomoći zaustaviti krvarenje ranjenih vojnika, a kasnije su ih medicinske sestre počele koristiti kao menstrualne uloške jer su bili upijajući i jednostavni za upotrebu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by R.A.D. (@rad_international)

2. Štikle

Povijest visokih potpetica može se pratiti do Perzije u petnaestom stoljeću. Zapravo, vojnici su ih nosili kako bi si osigurali stopala u stremenu (stremen je okvir ili prsten, povezan, najčešće kožnim remenom, za sedlo, a koji služi za pridržavanje stopala jahača). Kasnije su perzijski migranti donijeli štikle u Europu, a muški aristokrati nosili su ih kao moderan način da izgledaju viši nego što jesu.

3. Joga

Vjeruje se da joga ima korijene među Brahmanima, pripadnicima hinduističke kaste u Indiji skoji su bili učitelji, svećenici, intelektualci. Bili su poznati kao „ljudi od učenja“. Zatim su muškarci donijeli jogu na zapad i polako je postala popularna, danas većinom među ženama mada se ne može reći da je isključivo ženska stvar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Yoga (@yoga)

4. Crop top

Kratki topići vrlo su popularan odjevni predmet među ženama u današnje vrijeme. Međutim, taj komad odjeće su izvorno stvorili muškarci, za muškarce, kao dio muške mode godinama prije nego što su ih žene počele nositi. Bodybuilderi bi odrezali donji dio majice kako bi se držali pravila odijevanja u teretani, jer nisu smjeli trenirati bez odjeće. 

Možda vas zanima Pet odjevnih komada koje možete posuditi iz muškog ormara Rubrika Moda Moda

5. Tanga gaćice

U davna vremena su naši su muški preci nosili tange kao gaće. Kasnije, početkom devetnaestog stoljeća, počela su ih koristiti i neka afrička plemena.

6. Torbica

Prvotna namjena torbice bila je da posluži kao mala vrećica za novac. Takve su torbice bile popularne među muškarcima zbog svoje funkcionalnosti. Kako je vrijeme prolazilo, žene su počele sve više nositi ove torbice pa je torbica postala tipičan ženski modni komad.

7 stvari o ženama koje muškarci nikad neće razumjeti

7. Najlonke

Vjerovala ili ne, prvotno su tajice i najlonke nosili muškarci. Primjerice, europski muškarci nosili su ih za jahanje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mytightslove (@mytightslove)

8. Victoria's Secret trgovina

Muškarac po imenu Raymond osjećao se jednom vrlo neugodno dok je ženi kupovao donje rublje. To ga je iskustvo nadahnulo da stvori mjesto gdje će se muškarci osjećati opušteno dok kupuju žensko donje  rublje. Dakle, ova trgovina prvenstveno je ciljala na muškarce kao kupce. 

Photo: Shutterstock

Komentari 0