Life&style
Zašto treba staviti votku u perilicu rublja

Staviti votku u perilicu rublja? Znamo da bi ju radije popila, ali stručnjaci to doista preporučuju!

  • Ne, nisi pogrešno pročitala! 
  • Votka je pravi tajni sastojak pri pranju rublja 
  • Otkrit ćemo ti zašto bi prilikom pranja rublja trebala stavljati votku  direktno u perilicu rublja

U nekim zemljama su već i bake znale da je votka pravi svestrani pomagač u kućanstvu (pri tome ne mislimo na pijenje votke!). Sastojci votke djeluju kao dezinficijens, antioksidans i antiseptik. Zbog toga je možeš koristiti za čišćenje rana i dezinfekciju površina tijekom čišćenja. Međutim, votka također može biti od velike pomoći prilikom pranja rublja: alkohol sjajno može osvježiti miris smrdljivih ručnika.

Izgleda da ti perilica jede rublje, puno je rupica? Evo 5 mogućih razloga

via GIPHY

Ovako djeluje pranje votkom

Napuni perilicu rublja, a zatim dodaj deterdžent. Sada ulij oko 1/3 šalice votke. Preostalu votku u šalici možeš popiti :)  Šalimo se, naravno.

Uključi stroj i pričekaj da se napuni vodom. Zaustavi i pričekaj oko sat vremena, a zatim ga ponovno uključi te ostavi da pranje završi. Začudit će te supersvježi miris ručnika iz perilice rublja!

Možda vas zanima Koliko dugo smiješ ostaviti mokro rublje u perilici? Stručnjaci imaju odgovor na ovo vječno pitanje! Rubrika Life&style Life&style

Votka za traperice

Alkohol također može pomoći prilikom čišćenja traperica. Ako se želiš brinuti o trapericama i ne želiš ih staviti direktno u perilicu rublja, votka (ulivena u bočicu s raspršivačem) je brzo sredstvo. Naime, alkohol ubija bakterije.

via GIPHY

Možda vas zanima 4 iznenađujuće stvari koje možeš napraviti s votkom - a nemaju veze s ludim zabavama Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Shutterstock

Komentari 0