- Sezona višanja je je u punom jeku, treba to iskoristiti za fine slastice
- Recept za ovaj starinski kolač s višnjama i grizom brz je i jednostavan, a donosi ga missGASTRO
- Okus će neke podsjetiti na djetinjstvo, ali u njemu će uživati i najmlađi članovi obitelji
Starinski žuti kolač s višnjama nam je dobro poznat, posebno starijim naraštajima koji su uz njega odrasli. Jednostavnoj kombinaciji sočnih višanja i mekog biskvita nitko ne može odoljeti, posebno u vrijeme ljeta kada žuti kolač možemo pripremati sa svježim višnjama.
Žuti kolač s višnjama baš kao nekada
Iako većina nas voli estetiku i kremasta eksperimentiranja, ponekad je najbolje i najukusnije ono jednostavno i 'staro'. Upravo takav je ovaj slasni žuti kolač s višnjama. Samo je nekoliko sastojaka, koje zasigurno već imaš u svojem hladnjaku i smočnici, potrebno za njegovu pripremu, a rezultat je fantastičan.
Žuti kolač pripremi od svježih višanja ili kompota
Nema veze pripremaš li žuti kolač s domaćim višnjama iz vlastitog vrta ili s onima iz kompota, pripazi samo da u njima ne bude koštica i bezbrižno uživaj u sjajnom mirisu i okusu tradicije. Žuti kolač s višnjama zahvalan je jer se uistinu lako priprema, a lako ga možeš pripremiti i s ostalim sezonskim voćem. Jednostavno zamijeni višnje marelicama, jagodama ili šljivama i uživaj u jednako ukusnom žutom kolaču.
Žuti kolač s višnjama recept
Sastojci za žuti kolač:
• 3 veća jaja
• 150 ml ulja
• 400 ml mlijeka
• 1 prašak za pecivo
• 200 g šećera
• 400 g brašna
• 400 g kukuruzne krupice
• 400 g višnje domaće ili iz kompota
• Šećer u prahu po želji
Bakin omiljeni recept: Kolač od trešanja iz lima je mnogima omiljeni klasik!
Priprema žutog kolača:
1. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Lim ili kalup za pečenje obloži masnim papirom ili ga namasti i pobrašni.
2. U srednje velikoj zdjeli pomiješaj sve suhe sastojke.
3. Zatim u drugoj, većoj zdjeli pomiješaj sve mokre sastojke. Prvo pjenjačom razmuti jaja, a zatim dodaj i sve ostale mokre sastojke.
4. Jednom pripremljene, suhe sastojke polagano dodaj u mokre. Dobro promiješaj i spoji sve sastojke u jednu jednoličnu smjesu.
5. Ulij smjesu u prethodno pripremljeni lim ili kalup za pečenje. Stavi u pećnicu na oko 5 minuta.
6. Izvadi lagano van i po vrhu posipaj višnje, kako one ne bi pale na dno.
7. Zatim ponovno vrati u pećnicu i peci oko 20 do 30 minuta na 180 stupnjeva ili dok kolač ne poprimi zlatnu boju, a čačkalica iz njega izađe suha.
8. Jednom gotov, žuti kolač ostavi da se ohladi pa ukrasi šećerom u prahu.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.