Life&style

Stari trik: ovaj proizvod imamo kod kuće, a spriječit će da nam se ogrlica stalno okreće

  • Svakome od nas se nebrojeno puta dogodilo da, kada se pogledamo u ogledalo, uočimo da nam se ogrlica potpuno okrenula i da je s prednje strane našeg vrata - kopča
  • To je, naravno, problem koji se vrlo lako rješava, ali s ovim trikom uopće ne moramo morati brinuti je li nam ogrlica ispravno okrenuta
  • Za to će ti trebati samo prozirni lak za nokte i nekoliko sekundi vremena
  • Pročitaj također: 4 pravila kako nositi remen da se istakne na svakom outfitu i učini ga još ljepšim

Ogrlice, iako su prekrasne, ponekad nam znaju zadavati prave muke jer se stalno pomiču i, umjesto privjeska i dizajna koji želimo da svi vide, uglavnom se s prednje strane našeg vrata nalazi kopča.

Iako se taj problemčić može lako riješiti ponovnim okretanjem, nitko ne želi voditi brigu još i o tome. Osobito ako smo na nekom događaju i želimo se posvetiti puno važnijim stvarima. Stoga, prije nego li outfit upotpunimo nekom lijepom ogrlicom, možemo primijeniti brzi trik.

Naime, kako bi ogrlicu zadržali na mjestu i spriječili da se okreće, preporučuje se koristiti prozirni lak za nokte. Sve što treba napraviti je staviti tek točkicu laka na stražnju stranu vrata i kopču od ogrlice pritisnuti na nju. Pričekati nekoliko minuta da se osuši i to je to. Kada poželimo skinuti ogrlicu, jednostavno ćemo ju odlijepiti s laka i kopču, te mjesto na koži na kojemu je bio lak, isprati toplom vodom i sapunom. 

Osim što će ogrlice držati na mjestu, prozirni lak će spriječiti i promjenu boje te ljuštenje bilo kojeg nakita pa ga možeš upotrijebiti i u tu svrhu. Jedino se ne preporučuje koristiti lak na nakitu koji ima drago kamenje. 

Uz prozirni lak, ogrlicu će, na isti način, na mjestu držati i malo ljepila za umjetne trepavice, ali i komadić obostrane ljepljive trake. No, kod ljepljive trake valja pripaziti na to da je ona, za razliku od laka ili ljepila za trepavice, uočljiva. Osobito ako imaš kratku kosu ili poludignutu frizuru. 

Photo: Unsplash/Klara Kulikova

Komentari 0