Life&style

Stan u Moskvi kao iz bajke! Pogledaj ovu raskoš s detaljima Diora, Cartiera, Hermesa...

  • Zavirili smo u stan u centru Moskve koji je uredio dizajner koji dolazi iz svijeta mode
  • Ovakav se luksuz rijetko viđa, jer prostor je ispunjen detaljima koji podsjećaju na slavne modne kuće
  • Dašak Diora, Cartiera i Hermesa ujedinjuje neobičan, a impozantan interijer koji je u SSSR-u bio - običan komunalni stan

Moskovski dizajner Boris Dmitrijev pretvorio je svoj studio u stan, gdje organizira tulume, ali i radi. U novom serijalu 'Dom iz bajke' na YouTube kanalu 24sata, pogledali smo njegov stan u centru Moskve, na Gogoljevskom bulevaru.

Stan se nalazi u stambenoj zgradi iz 1905. godine. Istina, prilično ga je teško nazvati uredom. Stan od 84 m² ima visoke stropove, štukature te mramorne podne pločice. Prije nekoliko godina ovdje je bio komunalni stan iz doba SSSR-a. Dizajner je kompletno preuredio stan - odlučio se za ured-spavaću sobu i potpuno opremljenu kupaonicu.

Boris je u dizajn interijera došao iz svijeta mode. U svakom se njegovom projektu vidi referenca na poznate modne brendove i osjeća se ljubav prema bojama. Predsoblje je izrađeno u sivkastoj nijansi, a zlatni elementi i zrcala vizualno povećavaju prostor. Fantastičan plavi hodnik s ogledalima zapanji svakog gosta.

 | Autor: 24sata 24sata

"Kada sam razmišljao o vratima garderobe, sjetio sam se Diorove Diorame: linije torbe vide se na pločama, a njezina je kopča postala prototip za ručke ormara", rekao je dizajner.

Možda vas zanima Diorov parfem Sauvage postao je najprodavaniji miris na svijetu Rubrika Beauty Beauty

Boravak je uređen u stilu Cartierova izloga: nakit s prepoznatljivom panterom izložen je među tropskim biljkama u umirujućim zelenim tonovima.

 | Autor: 24sata 24sata

Tema egzotike nastavlja se radom austrijskog fotografa Josepha McGlennona. "Smatram da jedna velika slika u boravku izgleda puno bolje od više manjih, jer vizualno povećava prostor", objasnio nam je. Satelitski luster u vrijednosti od 40.000 kuna tumači se kao vrelo sunce i referenca je na modu interijera 1960-ih. Boravak i namještaj zaobljenih su oblika.

 | Autor: 24sata 24sata

"Kutovi u dnevnoj sobi namjerno su eliminirani: htio sam pokazati da sobe ne moraju biti pravokutne. Takva glatkoća linija omogućava kretanje stanom po sistemu enfilade", pojasnio nam je te nam otkrio da je kauč u dnevnoj sobi vrijednosti 56.000 kuna. Sljedeća soba je spavaća soba. Zid iznad kreveta ima neobične cvjetne tapete dizajnera Jakoba Schlaepfera.

Možda vas zanima Dom iz bajke! Zavirili smo u luksuzni stan u centru Zagreba prepun moderne tehnologije Rubrika Life&style Life&style

Upečatljivi su i zidovi u kuhinji: Hermès tapete postale su polazište za paletu i oblike. Plave nijanse migrirale su na pročelje ormarića i presvlake stolica.

 | Autor: 24sata 24sata

U kupaonici se pak nalazi masivno ogledalo s umivaonikom i ormarićima. "Ova trometarska konstrukcija balansira između stilova: odozgo nalikuje klasičnom stilu, a odozdo - modernom. Lakirani kameni paneli u kontrastu su s tirkiznim tapetama nasuprot. Umjesto tuša ugrađena je dizajnerska kada neobičnih dimenzija", pojasnio nam je za kraj Boris

 | Autor: 24sata 24sata Otkrio nem je i da se ovaj stan procjenjuje na 825.000 eura.

Kako izgleda ovaj Dom iz bajke pogledaj na YouTube kanalu 24sata. Svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU možeš pratiti na našem YouTube kanalu, Videoteci 24sata, našim Facebook, TikTok i Instagram profilima te na 24sata.hr.

Photo: 24 sata

Komentari 0