Life&style
Google značajke za koje malo ljudi zna

Stalno si na Googleu, ali ovih 5 trikova možda još nisi otkrila

  • Dok provodiš vrijeme guglajući, možeš iskoristiti vrijeme za dodatnu zabavnu uz zgodne Google trikove
  • Naime, ova platforma za pretraživanje ima puno smiješnih značajki u rukavu
  • Vjerojatno nisi prije znala, na primjer, da s Googleom možeš odigrati pismo-glava i bez novčića 

Google ima puno više za ponuditi od pukog pružanja brzih informacija. Ako ti je dosadno ili želiš fascinirati prijatelje i poznanike, ovi smiješni i zgodni Google trikovi su prava stvar.

1. 'Barrel Roll'

Upiši „Do a Barrel Roll“ u Google traku za pretraživanje i kompletan prozor preglednika će se rotirati jednom za 360 stupnjeva.

2. Ukoso

Ako ugooglaš englesku riječ „askew, koja znači „ukoso“, pojavit će se prijevod s Googlea. Međutim, ovaj prijevodni okvir, kao i sve na ekranu, je ukoso! 

Možda vas zanima Zagonetka '100 šešira' dio je testiranja za rad u Googleu i nije jednostavna. Probaj je riješiti Rubrika Life&style Life&style

3. Pac-Man

U svibnju 2010. je Google proslavio 30. godišnjicu popularne klasične igre Pac-Man i integrirao zabavnu mini verziju igre. Jednostavno ugooglaj „Pac-Man“ i otvorit će ti se mali prozor u kojem možeš igrati ovu igricu. 

via GIPHY

4. Nema veze s Internetom

Ako tvoj Chrome preglednik nije povezan s Internetom, stranica se neće učitati i vidjet ćeš sićušnog dinosaura. To nije samo neka vrsta čuvara zaslona, nego ga možeš koristiti za pokretanje lijepe male igre. Samo klikni razmaknicu i mali dinosaur će početi hodati. Moraš preskočiti prepreke i brzina će se vremenom povećavati. Savršena zabava dok se ne vrati Internet. 

5. Bacanje novčića

Pismo ili glava? Ako nemaš novčić pri ruci, Google ti može pomoći. Jednostavno ugooglaj „flip a coin“ („baci novčić“) i novčić će se pojaviti na plavoj pozadini, koji će se vrtjeti dok se ne prikažu glava ili pismo. Možeš bacati koliko god često želiš. Inače: ako želiš baciti nekoliko kockica, a ne samo novčić, upišite „roll a die“ („baci kocku“) u traku za pretraživanje. Sada dolazi kocka s brojevima 1-6, koja se baca svaki put kada kliknete na polje „roll“. Ispod je traka s kojom čak možeš baciti više od jedne kocke u isto vrijeme.

via GIPHY

Photo: Unsplash/Nathana Rebouças

Komentari 0