Life&style

Stalno ti se jede nešto slatko? 3 ekspresna savjeta koja će ti smanjiti želju za slatkim

  • Stalna želja za čokoladom, sladoledom i drugim slasticama može postati pravi vražji krug
  • Kako ga prekinuti? S ova tri savjeta! 

Sad jedna čokoladica pa onda malo kasnije još nekoliko gumenih bombona – želja za slatkim nikako da prestane. Međutim, što ako ta želja postane neizdrživa i prijeđe u svakodnevnu naviku? Onda trebaš nekoliko trikova s kojima ćeš neutralizirati želju za slatkim. 

1. Prste dalje od umjetnih zaslađivača 

Ako ti dođe želja za keksom ili sladoledom, onda je bolje da ponekad (ali umjereno!) popustiš – umjesto da smiriš želju nekim „light“ proizvodom. Namirnice koje na pakiranju imaju oznaku „Low Fat“ ili „Low Calorie“, često sadrže umjetne arome i dodatne tvari koje izazivaju napadaje gladi. 

2. Bijeli šećer zamijeni na pametan način 

Kako bi želju za slatkim imala pod kontrolom, zagrabi u kutiju s trikovima: na primjer, svježe voće će jogurtu ili kremastom siru dati slatki okus – zahvaljujući voćnom šećeru – i ujedno će držati razine šećera u krvi u normalnom kolosijeku. Ekstrakt vanilije i cimet su također prirodni zaslađivači – primjerice, dobri su za kavu ili smoothie – ne trebaš dodavati bijeli šećer. 

Možda vas zanima Ovako ćeš biti mirisna i svježa cijeli dan - čak i kad krenu paklene vrućine Rubrika Beauty Beauty

3. Pazi na prehranu 

Želja za šećerom nastaje ako jedeš namirnice koje se sastoje od jednostavnih ugljikohidrata i zasićenih masnih kiselina. Dakle, kako bi dulje vrijeme imala kontrolu, integriraj u prehranu namirnice bogate bjelančevinama i vlaknima koje će te dugo držati sitom. Na primjer, u njih se ubrajaju voće i povrće, integralni proizvodi i jaja. 

Možda vas zanima Sitne navike koje razotkrivaju muškarca: Kojem tipu pripada tvoj dragi? Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0