Life&style

Sprema se veliki filmski hit Davida Mameta o JFK-u, a briljantnu glumačku postavu predvodi Al Pacino

Dosad je snimljeno puno filmova i serija o atentatu i ubojstvu američkog predsjednika Johna F. Kennedyja. Ubojstvo je do danas ostalo nerazjašnjeno u potpunosti, a stalno se javljaju nove teorije i razlozi zašto je došlo do atentata i tko se time najviše okoristio. Te su teorije i nagađanja sjajna podloga za filmski scenarij. 

Slavni redatelj David Memet nije ostao imun na tu mrlju američke političke povijesti pa je odlučio snimiti film pod nazivom 'Assassination' ('Atentat'), prema scenariju koji je napisao zajedno s Nicholasom Celozzijem. 

Viggo Mortensen | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Dobitnik Oscara Al Pacino, nominirani za Oscara Viggo Mortensen i John Travolta, dobitnik BAFTA-e Shia LaBeouf, dobitnica nagrade Nacionalnog odbora filmskih kritičara Rebecca Pidgeon te pjevačica nominirana za Zlatni globus i glumica Courtney Love glumit će u ovom napetom trileru.

Možda vas zanima Golupčići Priyanka Chopra i Nick Jonas zajedno glume u novoj romantičnoj komediji ''Ponovno ljubav'', ali ne i zaljubljeni par Rubrika Life&style Life&style

Film će prepričati tragično ubojstvo Johna F. Kennedyja sa stajališta mafije, ponovno prikazujući njegovu smrt kao atentat koji je naručio čikaški mafijaški kralj Sam Giancana kao osvetu za JFK-ov pokušaj da potkopa mafiju nakon što su mu pomogli da bude izabran (ta je teorija bila veliki dio hit filma 'JFK' Olivera Stonea).

Zanimljivo je da je koautor scenarija Celozzi pranećak Giancana. Snimanje filma trebalo bi započeti u rujnu u Vancouveru.

„S neosporivim talentom Davida Mameta na čelu i zvjezdanom postavom koju predvode Viggo Mortensen, Al Pacino, Shia LaBeouf i John Travolta, zvijezde su se uistinu posložile. 'Assassination' je zadivljujući i napet triler smješten u ključno razdoblje američke povijesti, koji je briljantno osmislio Mamet – to je apsolutno fantastičan projekt“, rekao je predsjednik Arclight Filmsa, Gary Hamilton.

Američki dramatičar Mamet osvojio je Pulitzerovu nagradu i nominiran je za Tonyja za svoje drame 'Glengarry Glen Ross' i 'Speed-the-Plow'. Nominiran je za Oscara za najbolji adaptirani scenarij za filmove 'Predsjedničke laži' i 'Presuda'. Radio je scenarije za filmove 'Poštar uvijek zvoni dvaput', 'Nedodirljivi', 'Hoffa' i 'Hannibal'. Napisao je scenarij za filmsku adaptaciju 'Glengarry Glen Ross', u kojoj je također glumio slavni Al Pacino.

Možda vas zanima Srcolomac iz Bridgertona i Ariana Grande savršen su par, imamo njihove prve fotke sa seta 'Wickeda' Rubrika Life&style Life&style
Photo: Pixsell/PA

Komentari 0