Life&style 22. travnja 2022.

Spisateljica i jedna od najsvestranijih Hrvatica, Marijana Perinić kreće na turneju s novom knjigom!

Marina Ribar. Marijana Perinić
  • Marijana Perinić svojom četvrtom napisanom knjigom, Raskrižje još jednom je iskazala svoj spisateljski talent
  • Nakon uspješne zagrebačke promocije autorica i kolumnistica miss7 krenula je na turneju i po ostatku Hrvatske
  • Dinamičan roman u kojem će se mnogi pronaći bit će predstavljen diljem Hrvatske, saznaj dolazi li i u tvoj grad!

Spisateljica, komičarka, imitatorica, voditeljica i jedna od najsvestranijih Hrvatica Marijana Perinić još jednom je iskazala svoj spisateljski talent i napisala svoju četvrtu knjigu, naziva Raskrižje - dinamičan roman u kojem obrađuje ozbiljne teme današnjeg vremena kroz svoj prepoznatljiv stil koji odiše britkošću, optimizmom i smislom za humor.

 | Autor: Marina Ribar Marina Ribar Marijana Perinić

Nakon zagrebačke promocije, autorica je već krenula na turneju po Hrvatskoj s dogovorenim predstavljanjima u gradovima:

21.04.OTOČAC
22.04 KARLOVAC
25.04 ŠENKOVEC
27.04 BIOGRAD NA MORU
28.04 ŠIBENIK
29.04 SPLIT
05.05 DARUVAR
13.05.BUZET
19.05 NOVA GRADIŠKA
26.05 HRVATSKA KOSTAJNICA
06.06 PLOČE
07.06 METKOVIĆ
08.06 OPUZEN
09.06 STON

Podsjetimo se kako je ljetos program promocije romana u Zagrebu vodila Barbara Kolar razgovarajući s autoricom, te predstavnikom izdavačke kuće Naklada Fragment i urednikom Bartulom Vlahovićem.

Promociji je nazočilo oko stotinjak prijatelja, poznanika, novinara i osoba iz javnog života: Franka Batelić, glazbenica, Robert Knjaz redatelj, Zlatan Zuhrić Zuhra, glumac i komičar, Ante Vrban, arhitekt, Antonija Blaće, voditeljica i Nik Titanik, karikaturist i ilustrator. Tekst iz romana čitala je glumica Karmen Sunčana Lovrić, a scenu s početka roman su maestralno izveli  stand up komičar Peđa Bajović  i glumica Lada Bonacci.

 | Autor: PR/Naklada Fragment PR/Naklada Fragment Marijana Perinić kreće na turneju s romanom "Raskrižje"

Roman Raskrižje pod dojmovima je ostavilo i voditelja i glumca Tarika Filipovića: „Buridanov magarac možda umre od gladi, ali dilema lijevo ili desno u romanu Marijane Perinić zadovoljit će sve književne apetite i dotaknuti sve emocije. Prokleta mogućnost izbora uvijek postoji. Ljudi, kažu, sami biraju svoj put, a na tom putu nemojte zaobići Raskrižje.“, kao i književnicu Milanu Vlaović: „Čitatelj na trenutke stječe dojam kao da gleda romantični film u kojem gotovo svi likovi, bez obzira odakle dolaze i čime se bave, opsjednuto traže ljubav koju pronalaze ili gube, ovisno o tome skrene li glavna protagonistica u taksiju lijevo ili desno. Vaša intuicija ovaj će roman prepoznati kao dobru zabavu koja se na trenutke pretvara u košmar koji vam je odnekud poznat.“

Marijana Perinić Možda vas zanima... Jesam li jedina presretna što maski više nema? Junački lobiram za mega party u srcu grada! Rubrika Miss7 Blog Miss7 Blog

U nastavku ti donosimo i kratak sadržaj romana!

Glavna je junakinja Kristina, tridesetdevetogodišnja  Zagrepčanka, uspješna prevoditeljica koja je često na putu radi poslovnih angažmana. Kad se na početku jednoga takvog putovanja, prilikom vožnje u taksiju, nađe u nedoumici kojim putom skrenuti zbog prometne gužve da bi stigla pravovremeno na let za Pariz,  ona mora donijeti naoko nebitnu odluku – skrenuti lijevo ili desno?

Lijevo ili desno – pitanje je na koje protagonistica treba promptno odgovoriti, a koje joj, kako se čini, definira daljnju sudbinu. Što je odlučila, kako se njene odluke odražavaju na život i upravljaju li te odluke životom ili smo samo prepušteni sudbini koja ipak vuče sve konce?

Odgovore na ova pitanja kao i na svoja vlastita pitanja koja će se neminovno pojaviti potražite u ovom zanimljivom, dinamičnom i intrigantnom romanu. 

 | Autor: Marina Ribar Marina Ribar Marijana Perinić

Knjiga je dostupna na službenoj stranici Naklade Fragment.

Marijana Perinić Možda vas zanima... Ljubav je slijepa. Je li za uspjeh odnosa najvažnija emotivna povezanost? Ili je više faktora u igri? Rubrika Miss7 Blog Miss7 Blog

Komentari 0