Life&style

Spektakularno ukrašeni tunel Grič je hit Adventa u Zagrebu - svi se žele slikati uz divovskog orašara

  • Tunel grič je među najpopularnijim adventskim lokacijama u Zagrebu, a ove godine glavni motiv je Orašar 
  • Šetajući tunelom uživat ćeš u spektakularnim blagdanskim ukrasima i lampicama, ali i velikim, prekrasnim orašarima koji čuvaju bezbroj šarenih igračaka
  • Tunel je već u prva dva dana privukao tisuće posjetitelja koji su zatrpali instagram fenomenalnim fotkama

Najdraža mjesta na zagrebačkom adventu su ona prepuna božićnih ukrasa i detalja, a jedno od njih definitivno je tunel Grič. Dugačak je 350 metara, prepun uzbudljivih detalja i šarenih blagdanskih ukrasa, a ove godine uređen je u stilu Orašara. Već prvih dana Adventa u Zagrebu baš je tunel Grič izazvao veliku pozornost i tisuće ljudi posjetili su ga kako bi uživali u spektakularnim blagdanskim ukrasima i motivima na temu Orašara.

Stoga je instagram već prepun atraktivnih fotografija iz tunela, a mi smo izabrali naše favorite kako bi ti što vjernije dočarali atmosferu koja te čeka tunelu u centru grada.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Vlado Cuk-Kostrec (@vladocukkostrec)

U šetnji tunelom oduševit će te velike figure orašara koji čuvaju bezbroj šarenih igračaka, ali i divovski snježni borovi koji nas neodoljivo podsjećaju na snježne radosti. Ovako će tunel izgledati sve do 8. siječnja. 

Možda vas zanima Tri najromantičnija mjesta zagrebačkog Adventa na koja moraš odvesti dragog idućih dana - pogledaj i zašto Rubrika Life&style Life&style

U tunelu je postavljena i velika skulptura orašara akademskog kipara Janka Petrovića . Osim u tunelu, možeš ih vidjeti i na raznim lokacijama kao što su Gornji Grad, Trg kralja Tomislava ili Europski trg.

Inače, figura orašara izvorno se naziva Ščelkunčik, ili na engleskom jeziku The Nutcracker, a balet je nastao na temelju priče njemačkog pisca E. T. A. Hoffmana - Orašar i kralj miševa i izrazito je popularan u vrijeme Božića. U središtu priče o Orašaru je djevojčica Klara koja za Božić od svog kuma dobiva neobičan dar – drvenog orašara za razbijanje oraha, izrađenog u obliku drvenog čovjekolikog lutka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli •. •. •. •. •. (@maja_______k)

U prvoj izvedbi "Orašara" 1892., Klaru i princa Orašara igrala su djeca, a u kasnijim profesionalnim produkcijama uloge su se počele davati odraslim plesačima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predivno❤️ moj Zagreb❤️

Objavu dijeli Danijela Lela Kukic (@danijelalelakukic)

Uloge u prvoj izvedbi imali su polaznici Carskog teatra. Svi izvođači za nagradu su od Čajkovskog dobili košare sa slatkišima, a balet je započeo novu tradiciju – angažiranje dječjih plesača na pozornici.

 

Možda vas zanima Pitali smo četiri djevojke što im je najbolje na ovogodišnjem Adventu, sve su se složile oko jedne stvari Rubrika Life&style Life&style
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#mostwonderfultimeoftheyear 🎄😊

Objavu dijeli Helena Žebčević (@helenazebcevic)

Organizatori Adventa u Zagrebu napominju kako će se do 8. siječnja u tunel ulaziti isključivo iz Mesničke ulice i kroz njega će se prolaziti jednosmjerno sve do izlaza na Radićevoj ulici.

  Možda vas zanima Jesi li spremna za Christmiss? I ove godine imamo najbolje poklone u adventskom kalendaru Rubrika Life&style Life&style
Photo: Privatna arhiva

Komentari 0