Life&style

Spavanje u grudnjaku – šteti li zdravlju ili pak sprječava da se grudi objese?

Spavati noću sa ili bez grudnjaka? Svatko ima svoje želje – nekima je udobnije bez, a druge se ne osjećaju dobro ako ne nose grudnjak…

Osim toga, kruže i glasine da nam se grudi neće objesiti ako po noći spavamo s grudnjakom. Drugi pak tvrde kako je nezdravo spavati u grudnjaku?! Pa tko je onda u pravu?

Grudnjak po noći protiv obješenih grudi?

Je li istina da grudnjak može spriječiti obješene grudi? Činjenica je da je svejedno hoćemo li po noći nositi grudnjak ili ne – on nikako neće utjecati pozitivno na naše grudi. Čak može biti suprotno. Kad muskulaturu grudi stalno 'podržava' čvrsti grudnjak, manje se naprežu mišići te brže postanu 'mlohavi'. Grudnjak ima smisla ako imaš jako velike grudi te muskulatura treba dodatnu potporu. I kod sporta je udobnije kad nam grudi manje 'skaču'. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Spavanje s grudnjakom šteti zdravlju 

Stručnjaci preporučuju da izbjegavamo nošenje grudnjaka po noći. Razlog je jednostavan: prečvrsti grudnjak može uzrokovati smetnje kod cirkulacije. Osim toga, neki kritičari smatraju da grudnjak pritišće limfne čvorove i kanale te se štetne tvari ne mogu transportirati u potpunosti. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0