Life&style 25. listopada 2015.

Spakiraj kofere, cure te čekaju!

Thinkstock.
1/7

Još u davna vremena, kada nije bilo različitih terapeuta, žene su jedna drugoj liječile rane razgovorom i suosjećanjem. Čine to i danas kada je život postao mnogo složeniji i kada je pun suvremenih izazova. No, iako moderna djevojka ima prioritete kao što su obrazovanje, i izgradnja karijere, kvalitetno provođenje vremena iznimno je bitno. U kvalitetno provođenje vremena spadaju i ženska druženja.

Nema tog problema koji se ne može riješiti, ili bar, ublažiti ako imate svoje curke pored sebe. Žene danas, mnogo više nego prije, u središte života stavljaju prijateljstva, što psiholozi nazivaju "učinkom Seksa i grada".

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Nekada su samopouzdanje i dobro raspoloženje kod žena izazivali isključivo muškarci, a danas si u tome sve više pomažu žene. Mnoge moderne žene jednako uživaju u ručku s prijateljicama ili odlasku u wellness, kao u strastvenoj noći s muškarcem, ako ne i više, za što postoji i znanstveno utemeljen razlog, tvrde stručnjaci.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

„Kada se žene druže s prijateljicama njihovo tijelo otpušta oksitocin. Riječ je o hormonu koji se javlja i tijekom seksualnog odnosa i odgovoran je za užitak te povezanost i dobro raspoloženje. Odete li s prijateljicama na ručak ili kavu, vaše tijelo proizvodi jednake kemijske supstancije kao kad vodite ljubav i postižete orgazam. Žene se nakon druženja osjećaju opušteno, sigurno i sretno. Dakle, osjećaju se jednako kao i u zdravim vezama s muškarcem. Neke žene zato i ne pristaju ući u polovične veze jer imaju dobre prijateljice i osjećaju se sretno, zadovoljno i ispunjeno“ objašnjava britanska stručnjakinja za seks i veze Simone Bienne.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

No, žensko prijateljstvo ne djeluje blagotvorno samo na psihu. Znanstveno je dokazano da učinkovito djeluje i na fizičko zdravlje. Žene se tijekom bolesti najviše mogu osloniti na svoje prijateljice koje im znaju pružiti najbolju utjehu i podršku. Osim toga, žene koje prakticiraju zdrave životne navike takvo ponašanje prenose na druge bliske prijateljice, što u konačnici opet pridonosi boljem zdravlju žene. Uočeno je i da se žene lakše odlučuju na promjene poput dijete, prestanka pušenja ili početka vježbanja ako ih podržavaju prijateljice.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Ugodna druženja, ispijanje kavica, liječenje slomljenih srca, zajedničke aktivnosti, plesovi, zaljubljivanja, putovanja – sve to i još puno više ulazi u staž ženskih prijateljstava. No, na listi aktivnosti koje podrazumijeva druženje s prijateljicama, u zadnje se vrijeme visoko drži odlazak u wellness. To i ne čudi jer odlazak u wellness centar više od ičeg pruža potrebno odmaranje nakon teškog radnog dana i svakodnevnih izazova.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Time wellness postaje savršen izbor za sve one koji žele revitalizirati i pomladiti tijelo i dušu. Tome u prilog ide i fantastično uređenje ovih prostora čiji sam interijer poziva na relaksaciju. Besprijekorna usluga i vrhunska oprema, dodatan su, ali nimalo manje bitan faktor.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Zamislite samo kako ćaskate s najboljom prijateljicom dok vas stručno osoblje wellness centra masira, a pored vas čeka svježe iscijeđena limunada. U pauzi između tretmana pijete umirujući čaj i sladite se voćem, a u jacuzziju umirete od smijeha na trač koji ste upravo čule. Nakon dobro odrađenog fitnessa, s prijateljicom krećete u saunu gdje ćete u potpunosti  izbaciti sve toksine i loše misli iz sebe. Na kraju izlazite utegnute, opuštene i bez trunke stresa u svom organizmu, da ne spominjemo kako ste psihički posve opuštene.

Kada bolje pogledate, čemu vrijeme trošiti samo na kave s prijateljicama, kada si možete ispričati sve tijekom tretmana dostojnog božice.

Slike detaljnije pogledaj u galeriji...

Komentari 0