- Samo nekoliko sastojka i isto toliko minuta dijele te od slasnog ručka ili večere
- Spaghetti al limone pripremaju se od sastojka koje sigurno već imaš doma
- Ovaj superjednostavni popularni recept koji je već oduševio mnoge
- Pročitaj više: Neodoljiva zapečena tjestenina s finim sirevima po receptu slavnog talijanskog chefa
Otkako je feta pasta našla put do naših stolova, mnogi gastro trendovi obišli su društvene mreže, no niti jedan nije postao popularan kao tjestenina s limunom. Iako je lemon pastu popularizirala TikTokerica Emily Mariko, ona ju nije osmislila. Naime, radi se o talijanskom klasiku spaghetti al limone.
Spaghetti al limone pripremaju se od sastojka koje sigurno već imaš doma, a idealan su brzi ručak ili večera. Osim kiselkastih i osvježavajućih aroma limunovog soka, ono što će ti se posebno svidjeti je aromatičnost korice limuna. Kada na sve to dodamo svježe ribani parmezan, dobili smo pravu ljetnu deliciju koju svakako trebaš isprobati. Po želji posluži uz pečeno meso ili ribu.
Spaghetti al limone recept:
Sastojci:
- 300 g špageta
- 2 limuna
- 3 žlice maslinovog ulja
- 40 g maslaca
- 4 češnja češnjaka
- Ribani parmezan
- Čili u listićima
- Svježi peršin ili rikola
- Papar
- Sol
Priprema:
1. Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju, odvoji jednu šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala.
2. U tavi zagrij maslinovo ulje, maslac i čili, dodaj sitno nasjeckani češnjak i nekoliko minuta peci.
3. Kada je češnjak lagano zapečen, dodaj sok dva limuna i vodu u kojoj se kuhala tjestenina te kuhaj dok ne proključa.
4. U tavu dodaj tjesteninu, koricu dva limuna, papar i sol pa kuhaj nekoliko minuta.
5. Tjesteninu posluži s komadićima parmezana i listićima svježeg peršina ili rikole.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.