Life&style
Gladijator

Snima se drugi dio Gladijatora, a svi se pitaju može li ovaj glumac dostojno zamijeniti Russella Crowea

  • Zasigurno si gledala film 'Gladijator' i sjećaš se briljantne, Oscarom nagrađene uloge Rusella Crowa
  • Sve filmoljupce razveselit će vijest da se snima nastavak pod redateljskom palicom Ridleyja Scotta 
  • Crow neće biti u glavnoj ulozi, a mnogi se pitaju može li ga dostojno naslijediti Paul Mescal

Ridley Scott uvijek je govorio da će se vratiti u Koloseum kako bi nastavio priču o svom epskom 'Gladijatoru', a čini se da smo blizu ispunjenja te želje. Izvori bliski zvijezdi 'Normalnih ljudi', Paulu Mescalu, tvrde kako je vrlo blizu uloge Paramountovog nastavka Oscarom nagrađenog filma, a Scott će se vratiti u redateljsku stolicu. Scott će također producirati film i to zajedno s predsjednikom tvrtke 'Scott Free' Michaelom Prussom, kao i Dougom Wickom i Lucy Fisher preko Red Wagon Entertainmenta. Scenarij je napisao David Scarpa.

Jennifer Aniston u filmu 'Zli vilenjak' Možda vas zanima Jennifer Aniston je prije 30 godina glumila u bizarnom hororu za koji se mislilo da će joj upropastiti karijeru Rubrika Stars Stars

Iz originalnog filma također se vraćaju kostimograf Janty Yates i produkcijski dizajner Arthur Max. Prvi film bio je koprodukcija između Universala i DreamWorksa, a dok DreamWorks neće biti uključen u nastavak, Universal ima pravo ponovnog partnerstva.

Novi film prati hit 'Gladijator' iz 2000. godine, film koji je zaradio više od 460 milijuna dolara na kino blagajnama diljem svijeta te bio nominiran za 12 Oscara, osvojivši pet, uključujući i za najbolji film.

 | Autor: DreamWorks DreamWorks

Uloga Maximusa, rimskog generala koji je postao gladijator, bila je preokret u karijeri za Russella Crowea kada je igrao tu ulogu u ljeto 2000. godine. Ne samo da mu je donijela Oscara za najboljeg glumca, nego ga je lansirala na vrh svih ljestvica najpoželjnijih muškaraca, a nakon što je prošle godine jasno stavljeno do znanja da će nastavak biti Scottov sljedeći film, svaki muški glumac koji je odgovarao profilu počeo je loviti toliko željenu ulogu.

Sastanci sa Scottom za ulogu počeli su se zahuktavati nakon što je u studenom dostavljen konačni nacrt, a Mescal je bio jedan od prvih koji je sjeo s redateljem. Premda se Scott nastavio sastajati s drugim talentima, upućeni kažu da je svima uključenima bilo jasno da je Mescal očito bio Scottov najbolji izbor nakon fantastične kemije između njih dvoje. Mescal, dobitnik Emmyja za ulogu u seriji 'Normalni ljudi', zasigurno bi tom ulogom napravio korak više u karijeri. Crowe je slavno nabacio ozbiljne mišiće za ulogu, a Mescal će nastojati učiniti isto.

 | Autor: Hulu Hulu

Mescal neće zamijeniti Croweovog Maximusa (koji je poginuo u originalnom filmu), nego će glumiti Luciusa, sina Lucille (Connie Nielsen), koji je sada odrastao čovjek (jer se priča odvija godinama nakon prvi film završio). Lucius je također Komodov nećak (Joaquin Phoenix), sin rimskog vođe Marka Aurelija, koji je ubio svog oca i preuzeo prijestolje. Komod je završio u gladijatorskom ringu s Maximusom - koji je, premda smrtno ranjen, probo cara prije nego što je nestao u onostranom kako bi se ponovno ujedinio sa svojom ubijenom ženom i sinom. Maximus je spasio dječaka i njegovu majku dok je osvećivao vlastitu obitelj i ostavio snažan dojam na mladog Luciusa.

 | Autor: YouTube YouTube

Premda je Scott nagovijestio da želi nastaviti priču koja ide sve do vremena kada je original još bio u kinima, projekt je dobio na snazi 2018. godine, kada je Deadline prekinuo suradnju, a Paramount je 'uletio'. Dok je Scott završavao s režiranjem drugog epa o Napoleonu - koji ga je, slučajno, ponovno spojio s Phoenixom, kolegom iz Croweovog 'Gladijatora' (koji glumi Napoleona Bonapartea), dao je prve naznake da 'Gladijator 2' bude njegov sljedeći film, a do kraja ljeta nagovijestio je Paramountu da će to vjerojatno doista biti njegov sljedeći film.

Čak i nakon što je bio u razvoju onoliko dugo koliko je bio, čelnici Paramounta učinili su sve što je bilo u njihovoj moći kako bi bili sigurni da ovo nije samo još jedan projekt koji će ostati 'u razvoju'. Premda Mescalov ugovor nije još potpisan, studio sada ima svoju zvijezdu, a sav naporan rad signalizira povratak u gladijatorsku arenu u velikom stilu.

Možda vas zanima Jezivi trailer za 'Evil Dead Rise': Horor franšiza Sama Raimija vraća se u najkrvavijem izdanju Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: DreamWorks

Komentari 0