Life&style

Smršavila je 50 kilograma. Ali nije sretna

Elna Baker smršavila je nevjerojatnih 50 kilograma – ali ni nakon toga nije joj lako voljeti samu sebe

Možda bi čovjek mogao pomisliti kako se netko – nakon što je smršavio 50 kilograma – osjeća dobro u svojoj koži. Međutim, „voljeti samu sebe“ može biti zeznuta stvar. 

Elna Baker težila je 120 kilograma prije nego što je gotovo prepolovila svoju tjelesnu težinu. U članku za Rafinery29.com otkrila je koliko je to bio težak proces, a osobito koliko je teško biti načisto sa samom sobom. Nakon što je prije sedam godina smršavjela, Elna je napravila nekoliko fotografija. Nakon toga otišla je na operaciju kako bi otklonila suvišno tkivo. Ali, ljubav prema sebi samoj izostala je... 

 | Autor:

„Svašta sam radila sa svojim tijelom. Mrzila sam ga, sakrivala, izgladnjivala. Rezala sam ga, ozljeđivala, pa potom liječila. Obećala sam si da ću svaki puta kad vidim ožiljke biti zahvalna. I svaki puta sam prekršila obećanje“, izjavila je. 

Terapija 

Nakon višegodišnje sumnje u sebe, Elnu je prijatelj odveo na spa-vikend, na terapiju s ciljem da razgovaraju o nedostatku ljubavi prema sebi. Već za vrijeme putovanja do tamo Elni je bilo jasno: „Trebalo bi zaboraviti prošlost te njome ne trovati budućnost. Morala bih staroj Elni zabraniti da utječe na sadašnjost. Ali, zapravo mogu raditi sa svojim tijelom što god želim. A ja sam odlučila da ga ne volim.“ 

Elnina priča je žalosna, ali iz nje se može izvući vrlo važno pitanje: jesmo li ikada zadovoljne sa svojim tijelom? A ako nismo – zašto nismo? 

Photo: Jessica Peterson

Komentari 0