Life&style
Slavni Instagram mačak Stepan pobjegao je iz Ukrajine i sretno stigao u Francusku

Slavni Instagram mačak Stepan pobjegao je iz Ukrajine i spas našao u Francuskoj

  • Ne tako davno, ukrajinski mačak po imenu Stepan uživao je u plodovima svoje slave na društvenim mrežama
  • No Stepanova karijera je stala 24. veljače, kada su ruske trupe napale Ukrajinu
  • Bombe su pale i na Harkov i njegova vlasnica Anna, shvatila je da moraju pobjeći. Nije dolazilo u obzir da ide bez mačka...

Sad su stigle vijesti kako je najpoznatiji Instagram mačak u Ukrajini, sretno stigao u Francusku. Stepan, voljeni 13-godišnji ukrajinski mačak s više od milijun pratitelja na Instagramu, uspio je pobjeći iz svoje ratom razorene zemlje - i našao izgleda konačno utočište u Francuskoj nakon mučnog putovanja u Poljsku. Svjetski poznati mačor iz teško bombardiranog grada Harkova možda nije bio prva briga njegovih brojnih obožavatelja, ali svakako ih je vijest da je spašen razveselila. Nakon što je njegov Instagram račun bio ugašen na gotovo dva tjedna, piše Washington Post, vlasnica odvažnog mačka, Anna, napisala je kako su stigli na sigurno.

Možda vas zanima Najveći mačak na svijetu: žena je kupila mačića, a izrastao je u diva. Ljudi misle da je to pas Rubrika Life&style Life&style

Kad su ruske trupe napale Ukrajinu Anna i Stepan morali su pobjeći. "24. veljače, rano ujutro, spavali smo kod kuće. U 5 ujutro začula se neka eksplozija, a nisam ni razumjela što je to", napisala je Anna.  Ali kako su bombardiranje i pucnjava postajali sve glasniji, postalo je jasno da se rat bliži. "Nakon nekog vremena, otprilike pola sata kasnije, začule su se nove eksplozije, prozori su zadrhtali", prisjetila se Anna u srcuparajućem postu. "Skočila sam i shvatila da se događa nešto strašno. Shvatili smo da je rat došao u našu kuću."

Anna je potom detaljno ispričala kako su proveli tjedan dana bez struje prije nego što su uspjeli napustiti grad - uz pomoć volontera koji su ih odveli na željezničku stanicu. Stepan i Anna konačno su se ukrcali u vlak koji je krenuo iz grada. Dvadeset sati kasnije njihov je vlak stigao u Lavov, odakle su Stepan i njegova vlasnica otputovali kako bi se pridružili tisućama drugih ukrajinskih izbjeglica koje su čekale da prijeđu granicu s Poljskom. "Na granici smo stajali u redu na pješačkom prijelazu", napisala je Anna,  dijeleći slike Stepana zamotanog u kaput, kako viri iz košare i kako viri kroz prozor vlaka.

Mačak preživio pola sata pranja u perilici rublja - iz usta mu je mirisalo na deterdžent...

"Nakon devet sati prešli smo granicu. Kad smo stigli u Poljsku, ponudila nam je pomoć Svjetska udruga influencera i blogera Monaka." Inače, World Influencers and Bloggers Association of Monaco godinu dana ranije proglasila je Stepena jednim od najznačajnijih "petfluencera" na svijetu. Ipak mu je njegova slava pomogla, neizvjesno je bi i bez njegova utjecaja završili baš u Francuskoj... Pomogli su Ani i Stepanu da dođu u Francusku, gdje čekaju da se sigurno vrate kući. "Sada smo dobro. Jako smo zabrinuti za naše rođake u Ukrajini i učinit ćemo sve što možemo da pomognemo našoj zemlji", dodala je.

Izgubljenog mačka vlasnica je prepoznala po mjaukanju Možda vas zanima Macu koja je nestala prije 8 mjeseci vlasnica je prepoznala po mijaukanju - preko telefona! Rubrika Life&style Life&style

Ova udruga ima za cilj ujediniti influencere diljem svijeta i kada je osnivačica i izvršna direktorica grupe Maria Grazhina Chaplin saznala za Stepanovu i Anninu situaciju, krenula je u akciju i organizirala način da ih odvede u sigurnu kuću u Francuskoj nakon zaustavljanja u Poljskoj. Kad se pročulo da su Stepan i Anna na sigurnom, njegovi obožavatelji - među kojima su i slavne osobe poput Britney Spears, glumice Diane Kruger i manekenke Hailey Bieber veoma su se obradovali.

Photo: Instagram@loveyoustepan

Komentari 0