Life&style

Mačak preživio pola sata pranja u perilici rublja - iz usta mu je mirisalo na deterdžent...

  • Jedna vlasnica mace iz Ukrajine slučajno je upalila mašinu dok je njezin ljubimac bio u njoj
  • Mačak Broša se pola sata vrtio u mašini prije nego je vlasnica shvatila što se događa
  • Na sreću, Broša je preživio, međutim veterinari upozoravaju ostale vlasnike da budu posebno oprezni kada uključuju mašine jer ovakve situacije nisu rijetkost

Svim vlasnicima maca dobro je poznato kako se njihovi ljubimci vole zavući u/na najčudnija mjesta po stanu. Osim što im je od novih krevetića koje kupimo za njih, puno draža obična kutija, mace se vole zavlačiti gdje god stignu, u ormare, ladice, ispod kade. A ova specifična maca, odnosno mačak imena Broša, čini se, posebno voli odmarati u perilici za rublje.

Njegova vlasnica šokirala se kad je prije nekoliko dana shvatila da je svog omiljenog ljubimca oprala u toj istoj perilici rublja. Na svu sreću, mačak je preživio. Pitanje je samo koliko je od svojih devet života izgubio tijekom ovog nesretnog događaja. 

Pas i mačka Možda vas zanima Kažu da je ovo najveća karakterna razlika između ljubitelja pasa i ljubitelja mačaka Rubrika Life&style Life&style

Mačak Borša pola se sata prao u perilici rublja | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Mačak je, navodno, ušao u perilicu u kojoj se u tom trenutku nalazio krevetić za pse spreman za pranje i udobno se smjestio. Kako je krevetić iste boje kao mačak, vlasnica nije primjetila Brošu kada je odlučila uključiti pranje. Mačak je bio u perilici oko pola sata prije nego je vlasnica čula njegovo mijaukanje. U šoku, brzo je zaustavila perilicu, izvadila mačka, osušila ga i odvela veterinaru.

O nemilom događaju upravo se saznalo s Facebook stranice veterinarske stanice u koju je sivi macan doveden i koja je o tome izvjestila, vjerojatno s ciljem da upozori druge vlasnike na ovu opasnost. 

 | Autor: Veterinarsk stanica u kojoj su brinuli o nesretnom mačku

Prema riječima osoblja klinike, tijekom pregleda životinja je imala nisku temperaturu i piskanje u plućima. Oči mu se nisu otvarale zbog praška, a iz ustiju mu je jako mirisalo na deterdžent. Ovakve priče nisu rijetkost i obično nemaju sretan kraj, kažu veterinari i napominju kako je Broša imao puno sreće u ovoj nesreći.

Jesi li znala da tvoja mačka najviše mrzi ovih 5 stvari? Zato sljedeći put pripazi...

Veterinari su Broši dali potrebnu terapiju, nalazi su mu bili uredni i ubrzo je mačak otišao kući. Čini se kako se mačak sada osjeća dobro - aktivno trči i skače po kući te jede s užitkom. Možemo pretpostaviti kako se više neće približavati veš mašini. 

Photo: profimedia
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    jadni mali broš vazno da je dobro. drugi put treba paziti da ne uđe