Life&style

Slatki do boli: zašto su prase, guska i kornjača najluđe instagramske zvijezde?

  • Fotografije, šašavih, slatkih, smiješnih životinja uvijes nas mogu razdragati
  • A životinje su danas i instagramske zvijezde - slatkoći nikad kraja
  • Odabrali smo pomalo netipične Instazvijezde - kornjače, ptice, prasad, zečeve. Jer nisu samo psi i mace slatkice

Koga ne razgale slike preslatkih životinja? Stvarno, dok stisne surova stvarnost, životinje nas uvijek mogu razdragati i nasmijati. Posebno ako su tako simpatične, smiješne, osebujne i pokazuju snažan karakter da su postale instagramske zvijezde? Na stranu psi i mačke, oni su najbrojnije, ali ne i apsolutno najšarmantnije životinje s društvenih mreža. Ovi dlakavi i pernati celebrityji dolaze u svim veličinama, oblicima, bojama - i vrstama. Prase od stotinjak kilograma koje spava sa svojim plišancima u kući, divlji gusak koji gazdi u kuću dovodi frendove (pernate, naravno), razmetljivi i lukavi papagaj, cool zeko... Pogledaj ove antizvijezde među životinjama.

Možda vas zanima Evo zašto zeleni čaj ne bi trebala piti u večernjim satima Rubrika Life&style Life&style

1. Hamlet the Piggy

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Did you get my good side? Sweater: @themaxbone

A post shared by Hamlet (@hamlet_the_piggy) on

Vjerojatno si čula za terapijske pse, ali jesi li čula za terapijske praščiće? Upravo je to zanimanje praščića Hamleta iz Nashvillea. Dok ne pomaže ljudima kojima treba izmamiti smješak na lice, Hamlet pozira ispred fotoaparata. U svom kabriju, sa sunčanim naočalama na prasećoj njušci.

2. Bowie, cockatoo papagaj

Bowie je Australac, papagaj sorte Major Mitchell's cockatoo. Razmetljivac ružičaste boje, s velikom kukmicom na glavi svjestan je da je ljepotan. No, Bowie je i dokaz da su papagaji vrlo inteligentne životinje. Zna puno trikova.

3. Kyle the Goos

Priča ovog gusana počela je tužno. Kao guščić imao je bolesnu nogu pa su ga mama i braća napustili, no Kylea su prigrlili ljudi pa danas sretno živi na prelijepom jezeru Oswego u Oregonu. Ima vlasnika, u čiju kuću bez pardona ulazi iako je većinom vani, a često uvede i svoje prijatelje, jato drugih divljih gusaka. Potpuno je naviknut na ljude pa se ne plaši niti stranaca, a svake godine sa svojom odabranicom ima i podmladak. Ipak Kyle živi životom jednog slobodnog gusana, a ne samo ljubimca.

Možda vas zanima Da, da, i oni su zvijezde: životinjski Instagrami koje treba pratiti u 2019. Rubrika Life&style Life&style

4. Very Fat Rabbit

Ozbiljno, već i naziv ovog Instagram profila, Very Fat Rabbit, odnosno jako debeli zec zove da ga otvoriš. Glavna je zvijezda zec Mason, križanac dvije zečje vrste, Holland Lop i Dwarf Hotot, a rezultat je smireno biće puno ljubavi. Ipak, profil nije posvećen samo Masonu. Njegov je vlasnik veliki zaljubljenik u zekane pa je ovdje cijela zečja družina koja u kući živi - bijeli, sivi, crni, čupavi, klempavi, uhati... Slatkosti nema kraja.

5. Ethel the Glamour Tort

Kao elegantna stara gospođa i kornjača Ethel ima bezvremenski stil. I uvijek je spremna za poziranje. Vrlo je zahvalan objekt za fotografiranje jer je mirna, a kad se kreće, kreće se sporo (i elegantno!). Ethel pripada vrsti ostrugasta kornjača, trećoj najvećoj vrsti kornjača na svijetu i vrlo je lijepa. Za scenografiju i boje koje joj idu uz oklop pobrinu se vlasnici.

6. Esther the Wonder Pig

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I have nothing but naps and snacks on my agenda today. It's going to be glorious.

A post shared by Esther The Wonder Pig (@estherthewonderpig) on

Eh, ovo nije praščić, ovo je prava velika svinja. Ako misliš da svinje nisu prikladni kućni ljubimci i da su prljave (zabluda!) još nisi upoznala Esther. Doduše, na ovakvog ljubimca nisu bili spremni ni njezini vlasnici. Mislili su da su usvojili praščića minijaturne vrste, a onda je Esther počela rasti. I rasla je dok nije dogurala do težine od 200 kg. No, obje su se strane dobro priviknule na suživot.

7. Juniper Fox

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Happiest Fox

A post shared by J U N I P E R & F I G (@juniperfoxx) on

Tko je najsretnija lisica na svijetu? Ne znamo, ali Juniper izgleda kao da je baš ona. Sjevernoamerička crvena lisica rođena je u zatočeništvu, ima trajno ozlijeđeno oko, a sada živi u domu punom spašenih životinja, od svoje "braće" pasa, nadalje. Pogledaj samo feed na njezinom Instagramu i vidjet ćeš kako joj je dobro u toj velikoj ljudsko-životinjskoj obitelji.

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0