- Poznata splitska slastičarka Tea Mamut ima recept za omiljene kekse, a dobila ga je od svoje mame
- Prema njezinim riječima, ovi jednostavni keksi na mašinu uz ovaj recept svaki put odlično ispadnu.
- missGASTRO prenosi recept u kojem se nalazi i kokos pa je ovim keksima još teže odoljeti
Splitska slastičarka Tea Mamut, vlasnica tamošnje omiljene slastičarnice O'š kolač, gostovala je u HTV-ovoj emisiji 'Božić velikih želja' te s gledateljima podijelila recept svoje mame za fine, a jednostavne kekse na mašinu. Pa ako ti, baš kao nama, još nije dosta keksa, napravi ovaj recept u kojem kokos daje posebnu aromu.
"'Božić velikih želja' bilo je jedno divno druženje, smijeh i poprilično … Naćakulali smo se, zapjevali i razmijenili božićne anegdote, baš kao da smo doma u dnevnom boravku. Hvala na pozivu i cijeloj ekipi na setu što ste me čekali dok ne dođem s mašinicom za kekse😂😂😂", poručila je Tea uz objavu recepta na svom Instagramu.
Ovo su joj, kako je priznala, najdraži keksi...
Keksi na mašinu
Sastojci (za 4 pleha):
- 400 g maslaca, sobne temperature
- 10 g soli
- 200 g šećera u prahu
- 1 jaje
- 1 žumanjak
- 550 g brašna
- 200 g kokosa
- sok 1 limuna
- korica 2 limuna
Postupak:
- Mikserom izradi maslac sa šećerom u prahu i soli dok ne postane svijetlo i kremasto. Dodaj jaje i žumanjak, miksaj dok se ne poveže.
- Dodaj brašno, kokos, sok i koricu limuna i najbolje ručno poveži u glatko tijesto.
- Istisni kekse kroz željeni nastavak na mašini, peci na 175 stupnjeva oko 10 minuta. Pazi da keksi ostanu svijetle boje. Čuvaj kekse u hermetički zatvorenoj posudi.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.