Life&style

Sjećaš li se 'Strasti'? Prošle su već 22 godina od početka emitiranja. Prisjetili smo se likova ove hit serije...

  • 'Strasti' je popularna američka televizijska sapunica koja je počela s emitiranjem 1999. godine
  • U sapunici smo pratili ljubavne zgode i nezgode te misterije stanovnika izmišljenog gradića Harmony u Novoj Engleskoj
  • Likovi koji su nam se svima najviše urezali u pamćenje su vještica Tabitha Lenox  i lutak Timmy, kojeg je Tabitha oživjela

U moru meksičkih i španjolskih sapunica devedesetih godina, u Hrvatskoj se, točnije na Novoj TV, 1999. godine počela emitirati serija 'Strasti'.  Iako su kod nas prikazane samo dvije sezone, ova serija se mnogima urezala u pamćenje pogotovo zbog vještice Tabithe i njenog lutka Timmyja. Iako je već dugo nema na malim ekranima, mi se još uvijek nadamo da će reprizirati.

Serija se razlikovala od ostalih sapunica zbog natprirodnih elemenata poput vještica, vukodlaka, ormara kroz koje se ulazilo u pakao, ali također je bila proglašena i kontroverznom jer je prijateljica glavne junakinje Sheridan Crane bila princeza Diana, te je Sheridan s njom u prvoj epizodi razgovarala putem telefona, nekoliko trenutaka prije nego što je princeza preminula. No, nakon početka, u seriji su prestali koristiti natprirodne elemente i koncentrirali su se na sveprisutne teme sapunica kao što su ljubavni trokuti i povratak iz mrtvih. 

 | Autor: imdb imdb

U seriji smo tako mogli upoznati živote četiriju obitelji -  imućne obitelji Crane, tipične američke obitelji Bennett, afričkoameričke obitelji Russell i irsko-latino obitelji Lopez-Fitzgerald. Osim članova obitelji, povremeno su se pojavljivali i likovi koji su bili upleteni u njihove živote, kao na primjer lik Rebece i Gwen Hotchkiss.

 | Autor: imdb imdb Obitelj Crane, obitelj Lopez-Fitzgerald

Iako se u Hrvatskoj prestala emitirati 2001. godine, u Americi je zadnja epizoda bila 2008. godine. 'Strasti' su nam predstavile glumca Jessea Metcalfa u ulozi Miguela Lopez- Fitzgeralda, a kasnije smo ga gledali u seriji 'Kućanice' kao vrtlara Gabrielle Solis. Zanimalo nas je gdje su danas neki od likova pa smo se bacili na istraživanje. 

Josh Ryan Evans koji je tumačio Timmyja preminuo je 5. kolovoza 2002. godine u dobi od 20 godina zbog komplikacija uzrokovanih urođenom srčanom manom. Na isti dan kad je Evans preminuo, emitirana je epizoda 'Strasti' u kojoj Timmy umire i posvećena je Evansu. Epizoda je snimljena još za njegova života dok se još razmatrala mogućnost da Timmy postane anđeo kako bi u seriji ostao do kraja. 

Zvijezda sapunice ‘Ambasadorova kći' lagala o bolesti? Njezin odlazak iz serije imat će velike posljedice

Brook Kerr koja je glumila Whitney Russell, danas ima 45 godina te je nakon sapunice, 2008. godine imala epizodnu ulogu u seriji 'CSI:Miami', zatim je 2010. godine imala epizodnu ulogu u seriji 'NCSI:Los Angeles', a mogli smo ju vidjeti i u ulozi Tare Thornton u seriji 'Okus krvi'.

Travisa Schuldta pamtimo kao Ethana Winthropa, a od 'Strasti' do danas ostvario je čitav niz epizodnih uloga u serijama kao što su: 'Teorija velikog praska', 'Fringe', 'Pravila igre', 'CSI:New York', 'Mentalist', 'Američka horor priča' i brojnim drugim, a u seriji 'Stažisti' od 2006. pa do 2009. godine gledali smo ga kao Keitha. 

 | Autor: imdb imdb S lijeva na desno: Joh Ryan Evans, Brook Kerr, Travis Schuldt, Jesse Metcalf

Juliet Miles pamtimo po ulozi vještice Tabithe Lenox, no kasnije smo ju gledali i u seriji 'Ludnica u Clevelandu' od 2010. do 2015. godine te brojnim drugim serijama. 

Lindsay Hartley glumila je Theresu Lopez-Fitzgerald Winthrop u 'Strastima', a zatim je glumila Ariannu Hernandez u seriji 'Days of Our Lives' od 2009. pa do 2010. godine te je 2013. godine glumila doktoricu Caru Castillo u seriji 'Sva moja djeca'. 

Justin Hartley glumio je Fox Cranea, a bio je u braku s kolegicom Lindsay Hartley od 2004. do 2012. godine. Danas je poznat je i  ulogama u serijama: 'Djevica Jane', 'Ovo smo mi', 'Mladi i nemirni', 'Južnjačko srce', 'Smallville' te brojnim drugima. 

 | Autor: imdb imdb S lijeva na desno: Juliet Mills, Lindsay Hartley, Justin Hartley

Sjećeš li se drske Terese iz istoimene serije? Za novac je žrtvovala ljubav, je li takva i u stvarnom životu?
 

Photo: imdb
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    ova serija je bila bolesna nisam je nikad volio davno se prikazivala 2001 kad je nova tv prikazivala dobre serije strane dana samo turske ireprize