Life&style

Sjećaš li se Huga? Prije 20 godina smo strepili od vještice Mordane i navijali za malenog trola...

  • Prisjećamo se malog trola Huga koji se borio sa zločestom vješticom Mordanom kako bi spasio ženu Hugolinu i djecu
  • Interaktivnu igricu Hugo pratili smo na Hrvatskoj radioteleviziji od 1995. godine pa do 2004. godine. I svi smo bili ludi za njom...
  • Ne možemo zaboraviti slavnu rečenicu vještice Mordane: "Izaberi jedan broj, sigurno ćeš pogriješiti"

 Kad spomenemo malenog trola Huga, mnogi od nas se odmah vrate u djetinjstvo te se prisjete televizijske igrice koju smo u dahu gledali na prvom i drugom programu Hrvatske radiotelevizije. Igrica je originalno nastala u Danskoj 1990. godine i emitirala se u 40 zemalja svijeta te je bila popularna od 1991. do 2007. godine, a kod nas se prikazivala u periodu od 1995. pa do 2004. godine. Osim u televizijske igrice, Huga i njegove avanture mogli smo igrati i na kompjuteru. U to vrijeme nam je i lik Huga, malenog stvorenja crne kose s velim ušima, nosom i očima, bio jedan od najdražih. 

Možda vas zanima Prošlo je 20 godina od zadnje epizode ''Dadilje'', a evo tko je od djece Sheffield najbolje prošao u životu Rubrika Life&style Life&style

Zamisao televizijske igrice je bila ta da djeca preko telefona i uz pomoć tipki na njemu upravljaju Hugom na ekranu. U početku se moglo se birati između nekoliko igrica koje su uključivale vožnju po rijeci na deblima i skakanje po njima, vožnju zrakoplovom, ali i penjanje na planinu. Početkom 2000-ih godina dodani su novi elementi pa su se pojavile i nove igrice u kojima je Hugo mogao jahati na nojevima, prolazio je kroz prašumu u kojoj se penjao po lijanama i spuštao se u rudnik. Mali trol je sve te prepreke morao prijeći kako bi spasio svoju ženu Hugolinu i njihovo troje djece koje je zarobila vještica Mordana. 

 | Autor: Screenshot Youtube Screenshot Youtube

U svakoj igrici Hugo je imao tri života, a nakon što bi izgubio sve živote na planini, Ivo Rogulja, koji mu je posudio glas bi rekao: "Nismo se popeli na Himalaju, ali smo uspješno došli kraju." Također, dobro se sjećamo i glasa Mordane i njezine slavne rečenice: " Izaberi jedan broj, sigurno ćeš pogriješiti" koja je bila popraćena podlim smijehom. 

Možda vas zanima Možeš li vjerovati da je od prvog izdanja igrice Sims prošlo već 20 godina? Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Screenshot Youtube Screenshot Youtube

Prije početka igrice, kad bi se neko dijete javilo, jedan član voditeljskog trojca koji su činili Ivana Plechinger, Boris Mirković i Kristijan Ugrina, pitali bi igrača otkud dolazi, kako se zove i ima li navijače. Ako bi dijete reklo da ima, voditelj bi zatražio da viknu kako bi čuo koliko ih ima, a zatim bi igraču rekao da mu da 'peticu' koju je glumila tipka 5. Nakon odigrane igrice, djecu je čekao i poklon paket koji je bio prikazan, a on je uključivao slatkiše i društvene igre. Također mogli su se osvojiti i bedževi s Hugovom glavom u zlatnoj, srebrnoj i brončanoj nijansi. Nakon što bi nam bile predstavljene nagrade, voditelji su djeci prepustili par sekundi da pozdrave koga žele, a ti pozdravi su uključivali nabrajanje članova obitelji i prijatelja te neizostavno "pozdravljam Huga, Hugolinu i njihovu djecu i sve u studiju i režiji".

 

Photo: Screenshot Youtube
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    joj fali mi hugo bio je super show tada