Life&style
TAIKA By Sherpa

Sendvič sa škampima, losos s vatre... Finska kućica pravo je gastro osvježenje Fuliranja!

  • TAIKA By Sherpa prvi put je na Fuliranju i donosi pravo gastronomsko osvježenje
  • Ako si ljubiteljica ribe i plodova mora, na ovoj kućici čekaju te prave poslastice
  • Finska kućica nudi spoj nordijskih jela i street fooda, a posebnost su dva jedinstvena jela od lososa

TAIKA By Sherpa dio je nove gastro ponude na zagrebačkom Adventu koja će oduševiti sve ljubitelje ribe i gdje možeš pronaći odličan spoj tradicionalnih nordijskih jela i street fooda. Taika inače na finskom znači čarolija, a nju ćeš sigurno osjetiti kad probaš specijalitete poput lososa na nekoliko načina, kozica i Jakobovih kapica.

 | Autor: Salty Business Salty Business

Alek El-kazal i Bernardo Dedić | Autor: Salty Business Salty Business

Mirisnu i okusnu čaroliju čine isključivo morski specijaliteti što ovu kućicu čini itekako posebnom, budući da smo na Adventu već navikli na tradicionalna jela s mesom (od kobasica i sarmi do "modernijih" burgera) kojih u ponudi ima na sto načina. Na Fuliranju na terasi hotela Esplanade pronaći ćeš nordijsku zimsku idilu s jelima koja će ti ugrijati duh. Losos je neizostavni dio jelovnika, a skandinavski koji možeš probati na ovoj finskoj kućici smatra se najboljim jer zadržava ružičastu boju zahvaljujući hladnim vodama fjordova.

 | Autor: Salty Business Salty Business

Između jela koja te čekaju na TAIKA By Sharma izdvajamo Taika Salmon, tradicionalni file lososa pripremljen na otvorenoj vatri i serviran uz crème fraiche s dodatkom kopra, integralnim kruhom i coleslaw salatom i Shrimp sandwich, poslasticu spremljenu u brioche pecivu punjenom s kozicama i u umaku od vrhnja s koprom i celerom.

 | Autor: Salty Business Salty Business

 Ako obožavaš školjke, na TAIKA By Sharma čekaju te i Jakobove kapice vrhunski pripremljene na vatri, kuhane u maslacu s peršinom!

Možda vas zanima Vikend prijedlog: osim čarobnog Adventa, Opatija ovaj vikend nudi i Festival čokolade! Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Salty Business

Komentari 0