Life&style
Oči šitom otvorene

Seks na velikom platnu: od komičnih do vrućih, ovih 16 filmskih scena proglasili su najboljima svih vremena

  • Filmovi poput 'Pedeset nijansi' ili 'Sirove strasti' poznati su, između ostaloga, po vrućim scenama seksa
  • One uvijek dodatno privlače pozornost gledatelja, a neke filmove i pamtimo upravo zbog tih vrućih trenutaka 
  • Odlučili smo napraviti popis 16 najboljih scena seksa na filmskoj traci svih vremena 

Od 'Pedeset nijansi sive' do 'Oči širom zatvorene', kad je riječ o filmovima i seksu, ima dosta toga za raspravu. Od galame oko eksplicitnog sadržaja do tanke granice između oznake '18 +', filmovi uvijek pokušavaju balansirati između 'previše' te izražavanja umjetničke vizije, uzbudljivosti i šoka, koji donose scene vođenja ljubavi.

Možda vas zanima Autorica slavne erotske trilogije 'Pedeset nijansi' otkrila je naslovnicu svog novog 'vrućeg' romana Rubrika Life&style Life&style

U nastavku donosimo omiljene prikaze ljubavi i požude koji su ikada stigli na veliki ekran. Filmovi na ovom popisu kreću se od potpuno eksplicitnih do nevjerice koja čak i izaziva smijeh. Uz imena koja su uključena, od Amy Schumer do Toma Cruisea, ne čudi da doista postoji nešto za svakoga.

'Divlja igra'

Jedan od filmskih trenutaka 90-ih koji je najviše iznenedio gledatelje dogodio se kada je seks u troje postao dio normalnog razgovora zahvaljujući Denise Richards, Mattu Dillonu i Neve Campbell koji su se u njega upustili zahvaljujući svojim tinejdžerskim likovima u ovom filmu.

'Ljubav i košarka'

Postoji li išta draže od ljubavi koja dolazi iz prijateljstva iz djetinjstva? Nakon što su oboje primljeni na koledž, tinejdžeri i ambiciozne košarkaške zvijezde Quincy McCall (Omar Epps) i Monica Wright (Sanaa Lathan) konzumiraju svoju vezu vodeći slatku, slatku ljubav - i što je najvažnije, prakticirajući siguran seks.

'Festival straha'

Možeš se kladiti da kad god je neki kult upleten, stvari postaju čudne. Dodaj malo psihoaktivnog napitka, zlokobne poganske rituale, glumce Jacka Reynora i Isabelle Grill i dobit ćeš nezaboravnu scenu seksa, koja ulazi u povijest horor filma.

Trilogija 'Pedeset nijansi'

Reci što želiš o ne tako bezazlenim scenama u ovom toliko klevetanom filmskom serijalu… Softcore BDSM sekvence između Dakote Johnson i Jamieja Dornana natjerale su ljude da pričaju.

'Tajnica'

Još jedan pogled na BDSM oduševio je gledatelje u ovom kultnom filmu iz 2002. s Maggie Gyllenhaal i Jamesom Spaderom u glavnim ulogama. Gyllenhaal je šetala u visokim čarapama i štiklama kako bi Dakota Johnson mogla dovesti BDSM u mainstream.

'Plesačice'

Teško je povjerovati da je ovaj film označen sa 'nije za mlađe od 17 godina'. Ali, ima čast biti film s najvećom zaradom s tom oznakom. Elizabeth Berkley i Kyle MacLachlan glume u svačijem omiljenom najgorem filmu, koji prikazuje smiješnu scenu seksa.

'The Bronze'

Premda nije baš uzbudljiva, seksualna scena između Sebastiana Stana i Melisse Rauch iz 'Teorije velikog praska' vrijedna zlatne medalje najbolje se može opisati kao 'atletska'. 

'Kaos u glavi'

Još jedna scena seksa koja bi trebala izazvati smijeh: John Cena i Amy Schumer, pa čak i fraze na mandarinskom kineskom.

'Sirove strasti 2'

Nastavak? Stvarno? Premda prvi film 'Sirove strasti' ima neke kultne filmske trenutke, druga instalacija uključivala je masturbaciju, orgije i seks u troje. Ovo zadnje moralo se izrezati kako bi film mogao izbjeći ocjenu 'nije za mlađe od 17 godina'. 

'Kako uloviti neženju'

Ako gledatelji traže smijeh uz ljubavne scene, Keanu Reeves i Winona Ryder daju puno toga u ovoj romantičnoj komediji.

'Riskantan posao'

Što je ikoničnije? Plesna sekvenca Toma Cruisea u donjem rublju, njegove Ray-Ban naočale ili scena u vlaku s Rebeccom De Mornay?

'Oči širom zatvorene'

Naravno, Cruise mora biti dva puta na popisu. Tko bi mogao zaboraviti ovaj klasik Stanleya Kubricka? U glavnoj ulozi je njegova tadašnja supruga Nicole Kidman, a par je navodno bio gurnut do svojih granica - nisu glumili. Na kraju su se razveli 2001. godine. 

'Kralj pornića'

Postoji više od jedne nezaboravne scene u ovom filmu, ali najbolja bi mogla biti ona u kojoj se pokazuje entuzijazam Marka Wahlberga — i njegov protetski penis, koji je izvorno bio dugačak stopu i morao se skratiti jer je izgledao previše smiješno.

'Crni labud'

Napetost na ekranu prijateljica izvan ekrana Mile Kunis i Natalie Portman dolazi do vrhunca u jednoj od najupečatljivijih scena nagrađivanog filma. Recimo samo da su se upoznali na dubljoj razini nego ikad prije.

'Skrivena ljubav'

Što dobiješ kada spojiš zabranjenu romansu i povišenu razinu testosterona na slikovitoj talijanskoj pozadini? Film koji je lansirao milijun memeova breskve (i karijeru Timothéea Chalameta) imao je više od nekoliko vrućih scena.

'Girls Trip'

U redu, premda nije tehnički riječ o sceni seksa, u filmu je informativni edukativni trenutak koji izaziva smijeh bez obzira koliko su ga puta ljudi vidjeli.

Možda vas zanima Chris Pine: "Rekli su mi da izgledam kao Rachel iz 'Prijatelja' i bila je to istina" Rubrika Stars Stars
Photo: Pr
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    sex je super