Life&style

Savršeno hrskavi izvana i mekani iznutra! Najbolje pečene krumpire uz pomoć ovog trika možeš napraviti i kod kuće

  • Vrući i mirisni pečeni krumpirići... Vjerojatno su ti na sam spomen ovog omiljenog zalogaja narasle zazubice
  • Ipak, za savršene zalogaje, hrskave izvana a mekane iznutra, treba imati malo znanja
  • Trikovi za najbolje domaće pečene krumpire otkrili su najvrsniji stručnjaci a mi ti ih rado prenosimo

Među najdražom hranom svakako su pečeni krumpirići. Jednostavna priprema jednostavne namirnice gotovo nam nikada ne može dosaditi, ali zašto joj ne bismo dopustili da nas potpuno oduševi savršenim okusom i teksturom. Pečenje krumpira uz korištenje raznih začina otvara mnoštvo mogućnosti okusa, ali ipak najvažnije je da nas krumpirići, kada su gotovi, oduševljavaju hrskavošću i mekanom unutrašnjosti.

Možda vas zanima Londonski chef upozorava: Ovo je ključna stvar u pripremi pire krumpira, a mnogi tu pogriješe Rubrika Life&style Life&style

Koliko je to važno za najukusniji zalogaj govori i činjenica da je trikove za savršenu teksturu podijelila i struka, a evo što oni savjetuju za savršen balans hrskavosti i mekoće pečenog krumpira. 

Za početak, tajna je u u pretpripremi u kojoj se sirovi krumpiri, koji su djelomično obrađeni kuhanjem na pari ili kuhanjem u vodi, sasvim i najučinkovitije osušeni. Najbolji način da to učiniš je staviti ih u hladnjak ili zamrzivač 10-ak minuta prije nego što ih ubacite u pećnicu.  

Kratkotrajno kuhanje krumpira prije pečenja sasvim je uobičajen način, no mnogi griješe što zaustavljanje termičke obrade izvode tako što krumpir nakon kuhanja uranjaju u hladnu vodu. 

Nakon što izvadiš krumpir iz hladnjaka ili zamrzivača možeš ga lagano začiniti uljem, ali nastoj se suzdržati od izdašnog soljenja. Sol je u redu u manjim količinama staviti u vodu u kojoj se kuha krumpir, ali prije pečenja može izvući vlagu iz krumpira i potpuno sabotirati tvoj napor koji su uložila u sušenje krumpira.  

Možda vas zanima Profesor s Harvarda tvrdi da je čovjek treba pojesti samo 6 prženih krumpirića u jednoj porciji. Neizvedivo? Rubrika Life&style Life&style

Krumpire peci u pećnici na 175 °C oko 20 minuta, a zatim ih prevrni i peci još 20 minuta. Sad je pravo vrijeme da posoliš krumpir, a onda ga možeš peći još desetak minuta. 

Trud koji oduzima malo više vremena od stavljanja smrznutih krumpira iz vrećice u pećnicu ipak se na kraju isplati. Ako budeš slijedila sve navedene korake očekuje te porcija domaćih pečenih krumpira kakvu nisi probala do sada.

miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0