- U ledenim zimskim danima je bijelo kuhano vino pravi highlight
- Bijelo vino, sok od naranče i vanilija savršeno se nadopunjuju te se daju jedinstvenu aromu
- Donosimo ti recept za mirisno kuhano vino s vanilijom
Zimsko vrijeme je vrijeme kuhanog vina – i to ne isključivo na adventskom sajmu. Kod kuće također možeš uživati u slatkastom vrućem napitku. Ako želiš isprobati neku novu varijantu klasika, preporučujemo ti ovo izvrsno kuhano vino s vanilijom. Sok od naranče i bijelo vino u sjajnom su balansu u ovom receptu, a zaokružuje ih nježna aroma vanilije. Uživaj!
Sastojci za 2 čaše
• 500 ml bijelog vina
• 125 ml soka od naranče
• 1 žličica cimeta
• 1 mahuna vanilije
• 1 ½ klinčić
• ½ jabuke
• ½ žličice začina za medenjake
• 2 žlice šećera
Priprema
1. Ugrij u loncu bijelo vino sa sokom od naranče. Za to vrijeme očisti jabuku i nareži na komade.
2. Cimet, klinčiće, začine za medenjake i komade jabuke dodaj vrućoj mješavini u loncu.
3. Potom izvadi srž vanilije te stavi u lonac. Umiješaj šećer te ostavi da odstoji oko 30 minuta.
4. Procijedi kuhano vino te napuni čaše.
Savjet: ako želiš, prije posluživanja ukrasi čaše zvjezdastim anisom, mahunom vanilije ili prutićem cimeta.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.