- Liker od kuhanog vina je savršena alternativa toplom kuhanom vinu!
- U hladnim danima grijat će te iznutra, a ujedno je i nebeski ukusno
- Recept je dječje lagan – a liker je i izvrstan poklon za dragu osobu
U vrijeme Adventa neizostavan je miris borova, raznih slastica, pečenja te, naravno, kuhanog vina. Čim temperature padnu, vrijeme je za prvo kuhano vino. Ima ga u različitim varijantama: bijelo ili crno, sa začinima ili ne, s alkoholom ili ne… Međutim, rijetko se vidi liker od kuhanog vina. U krajnjoj liniji, s likerom se može više toga – na primjer, koristiti ga za blagdanske koktele ili čak kao dodatak raznim umacima.
A ako napraviš nešto više likera od kuhanog vina i ne možeš ga sama popiti, stavi ga u lijepu bocu i dobit ćeš lijepi poklon.
Recept za liker od kuhanog vina
Sastojci
• 100 ml soka od naranče, svježe iscijeđenog
• 250 g šećera
• 1 štapić cimeta
• 1 mahuna vanilije
• 3 klinčića i 3 zvjezdasta anisa
• 700 ml kuhanog vina
• 450 ml votke
Priprema
1. Istisni 100 ml soka od naranče.
2. Stavi u vrećicu za čaj mahunu vanilije, cimet, klinčiće i anis. Zakuhaj zajedno sa sokom od limuna i kuhanim vinom.
3. Ostavi da krčka na laganoj vatri.
4. Kad tekućina postane sirup, makni lonac sa štednjaka te otkloni začine.
5. Prelij sirup zajedno s votkom u male boce te zatvori da nema dodira sa zrakom.
Liker od kuhanog vina možeš piti odmah – što duže stoji (najbolje na hladnom mjestu) bit će snažniji.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.