Life&style
1/9

Šarmantni interijeri uz Peronospora Studio

Le ćevapi u Poreču, Azimut u Šibeniku i zagrebački Purgeraj – sva ta mjesta povezuje dobro uređenje. Za to je zaslužan Peronospora Studio koji se svojim stilom brzo nametnuo kao najpopularniji među ljubiteljima dobro uređenih interijera.

 | Autor: Peronospora Studio Peronospora Studio Iza imena Peronospora Studio kriju se četiri djevojke: Bruna Zelić, Ivana Žlender, Dina Stambolija i Tihana Jaguljnjak koje je okupio prvi zajednički projekt, iako su i ranije surađivale. Vežu ih zajednička druženja, ali i interes za uređenje interijera koji su pretvorile u posao.

"Naziv je proizašao iz naše interne fore, a koristile smo ga kada bi netko uzeo podužu pauzu koja bi obavezno povukla još nekoga iz tima te bi se međusobno opominjale da se nerad širi kao peronospora. Onda bi se odmah trgnule i primile posla, a kako je to svima bilo simpatično, počeli su nas zvati peronospora i ime se zadržalo. Istina da na prvu ime baš i nema pozitivnu konotaciju, ali zapravo liječimo „peronosporu“ u prostorima", objašnjavaju simpatične djevojke.

Njihov tim se sastoji od grafičke dizajnerice, dizajnerice interijera, tekstilne i modne dizajnerice. Raspodjelu poslova dogovaraju po putu:

"Sve četiri radimo što je potrebno, a spretne smo s kistovima, ali i s brus-mašinom!, otkrivaju, ali i priznaju kako moraju biti spremne na kompromis.

 | Autor: Peronospora Studio Peronospora Studio

"Ako ništa drugo ne prođe, onda glasamo. Ljepota tima je što ne razmišlja samo jedna glava, pa se lakše dođe do dobrih ideja. Uglavnom puno brainstormamo i usput pijemo kavu. Što se tiče izazova, naletimo na dobre i loše stvari, pa recimo zna doći do problema koji čak ne ovise o nama, a prolongiraju stvar koju bi mi željele riješiti baš taj tren. Tako da zna biti praznog hoda, ali uvijek ga popunimo okretom za 180 i baš zato recimo smislimo nešto potpuno novo.", objasnile su djevojke iz Peronospora Studija.

 | Autor: Peronospora Studio Peronospora Studio

Ideje im dolaze same od sebe, nakon što vide prostor i smjer u kojem žele ići. Mnogo razgovaraju i razraađuju ideje do najsitnijih detalja kako ne bi došlo do pogreške. Ideje za koje zagrizu, obično i realiziraju, dok druge otpadaju. Kažu kako mjesta za nesuglasice nema, jer uvijek prijeđu preko njih i nađu bolju zanimaciju.

"Ono što nas nekako možda izdvaja iz mase je to što volimo raditi sa starim ili odbačenim namještajem i dati mu drugu priliku. Super nam je redizajn, oživljavanje prostora ili namještaja. Veseli nas taj dio kad zasučemo rukave i od neke prašnjave stolice dobijemo skroz novi proizvod. Iako smo naravno otvorene za sve opcije i radimo prema želji investitora", objasnila je vesela ekipa.

 | Autor: Peronospora Studio Peronospora Studio

Najvažnije im je da imaju otvorene oči te da su spremne za akciju, stalno traže materijale pokućstvo i detalje koji bi im mogli biti korisni pri realizaciji:

"Za Azimut smo skoro sve nabavile preko zajedničkog prijatelja Zorana Mikulandre, koji nam je stvarno našao ono što smo poželjele. Ideje obično nastaju po putu, a što se tiče Azimuta, vlasnici Hrvoje i Đoko su imali neke svoje želje koje smo onda skupa proveli u djelo. Super nam je bilo raditi s njima jer su dečki stvarno majstori i vizionari", prisjetile su se.

 | Autor: Peronospora Studio Peronospora Studio

Za kraj su otkrile kako uistinu znaju napraviti mnogo toga, ali i kako za ono što ne znaju – imaju ljude koji znaju.

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: Peronospora Studio

Komentari 0